Damkronornas förbundskapten Ylva Martinsen blev upprörd när ishockeyförbundet bjöd in Sverigedemokraterna till ett möte. Arkivbild.
Damkronornas förbundskapten Ylva Martinsen blev upprörd när ishockeyförbundet bjöd in Sverigedemokraterna till ett möte. Arkivbild.

Förbundskapten upprörd efter SD-möte

Damkronornas förbundskapten är ledsen och upprörd sedan hockeyförbundets ledning bjudit in Sverigedemokraterna.

ANNONS
|

Sverigedemokraternas idrottspolitiska talesperson Angelika Bengtsson besökte ishockeyförbundet och fick träffa svensk hockeys högsta företrädare. I samband med mötet ställde ordförande Anders Larsson och generalsekreterare Tommy Boustedt upp på en bild med henne.

Mötet och bilden har lett till stark kritik inom ishockeyförbundet.

Ylva Martinsen, som är engagerad i HBTQ-frågor och öppet homosexuell, reagerar starkt.

"Många tankar"

- Mina barn skulle inte få existera om SD fick bestämma och jag skulle inte få vara gift med Helene som jag älskar mer än allt annat. Jag kan inte ens beskriva hur jag känner, säger Martinsen till Expressen.

ANNONS

- Jag är ledsen. Det är mycket tankar som flyger genom huvudet.

Även Anders Lundberg, spelarutvecklingsansvarig förbundet, är upprörd över bilden som har spridits i sociala medier. Det går emot ishockeyns mångfaldsarbete, tycker han.

- Vi jobbar varje dag och lägger ned själ och hjärta för att vi ska bli inkluderande, och att ishockeyn ska vara en idrott för alla så det här kommer som en riktig käftsmäll känner jag.

Inget ställningstagande

Anders Larsson förklarar att ishockeyförbundet för en dialog med flera riksdagspartier och konstaterar att det inte innebär ett politiskt ställningstagande.

Angelika Bengtsson tycker att de starka reaktionerna på mötet tyder på bristande sakkunskap.

- Jag och SD sitter med i riksdagen, vi ger pengar till Riksidrottsförbundet som sedermera ger pengar till hockeyförbundet. Det är patetiskt att man försöker göra det här till en politisk poäng, säger hon till Expressen.

ANNONS
TT
ANNONS