Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Kristina Geers har fått nytt jobb efter Saab. Hon hamnar på advokatbyrån Hammar i Trollhättan.

Forna Saab-chefer på nya jobb

Chefsjuristen Kristina Geers och tidigare chefsdesignern Simon Padian har fått nya jobb i Trollhättan respektive Göteborg. Och Padian hamnar på samma byrå som en annan Saab-designer. Detta enligt pressmeddelanden från företagen.

Kristina Geers, med en rätt unik erfarenhet som bolagsjurist genom sitt ansvar för Saab Automobile de senaste åren, har blivit anställd på Advokatfirman Hammar i Trollhättan. Geers hade många svåra juridiska nötter att knäcka i arbetet på Saab i form av avtal med forna ägaren GM och med alla intressenter för bolaget. Efter konkursen och under våren har hon haft uppdrag för konkursförvaltarna. Men nu kommer hon alltså att bli affärsjurist på advokatfirman Hammar.

Simon Padian, tidigare chefsdesigner, har blivit rekryterad av byrån Hareide Design i Göteborg. Padian är en mycket viktig person bakom de sista (?) Saab-modellerna. Han fick ansvaret för ett eget designteam inom GM 2005, vars resultat syntes i Saab 9–5. Hareide Design har sedan en tid också Saab-designern Anders Gustafsson anställd hos sig. Han arbetade som designer både på 9–3 och 9–5-modellernas interiör och exteriör, samt på diverse konceptbilar. Bakom designbyrån står för övrigt Einar Hareide, chefsdesigner på Saab på 90-talet.