Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Peter Lindgren är tävlingsledare när VTK i helgen arrangerar internationell turnering.

Framtidens tennisstjärnor till Vänersborg

Är det framtidens stora stjärnor inom tennis som kommer att visa upp sig i Vänersborgs tennishall till helgen och kommande vecka? Ja, mycket talar för det.

Många av dagens stjärnor på ATP-touren har någon gång framträtt på en ETA-tävling (European Tennis Association) som ung.

Helgens tävling i Vänersborg är en sådan turnering, men går under namnet Quality Hotel Open.

Tävlingsledare är Peter Lindgren.

– Det är första gången som turneringen spelas i Sverige för tolvåringar. Det är tuffa krav på boende när man arrangerar en sådan här tävling, men det har gått att med hjälp av vår sponsor.

I bakgrunden ligger svenska tennisförbundets strävan att svenska klubbar ska arrangera fler internationella tävlingar för unga.

Annars är det snarare regel än undantag att svenska tennisungdomar får söka sig utomlands för konkurrenskraftigt motstånd.

– Det här är en av de idrottsmässigt största händelserna i år i Vänersborg, menar Peter Lindgren.

Spelarna kommer från alla delar av Europa, men de skandinaviska länderna dominerar varav svenskarna är klart flest.

– Det här handlar om så bra spelare att många av dem har egna tränare med sig.

De olika nationernas förbund har gjort urvalet av de spelare som får komma till turneringen i Vänersborg via sin inhemska ranking. Det brukar betyda att endast de allra bästa kommer.

Vänersborgs TK får också låta några av sina spelare delta i turneringen. Samya Sekkat, Adam Harling och Elin Johanson får chansen.

Lördag och söndag ägnas åt kvalspel.

På måndag och tisdag är huvudturneringen i gång och då är tennis från tidig morgon till sen kväll. Onsdag, torsdag är det kvartsfinal och semifinal och på fredag är det finaldag.