Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Johanna Persson och Fredrik Norgren är två av många som har köpt tomt för att bygga hus i Mellerud. Till våren är det tänkt att den pampiga villan på Ängenäs ska stå färdig.

Fredrik och Johanna bygger för framtiden

Husstommen är rest och takpappen ligger på. Till våren blir det inflyttningsfest i Fredrik Norgrens och Johanna Perssons nya hus på Ängenäs. – Ja, det är målsättningen, säger Fredrik.

Det är många som resonerar som Fredrik Norgren och Johanna Persson har gjort. Att köpa tomt i Mellerud och bygga ett eget nytt hus från grunden.

– Vi hittade inget hus som vi riktigt gillade. Det finns inte så många som uppfyllde våra krav så därför beslutade vi oss för att bygga nytt, säger Fredrik Norgren.

Själv är han byggnadsarbetare sedan många år. Detta var en faktor som bidrog till beslutet att satsa på ett nytt hus. Det innebär också att det blir rejält mycket jobb i snickarkläder även när arbetstiden är slut.

– Visst är man lite stönig. Som byggare vill man ju inte betala för något man kan göra själv.

Det som gjorde att de fastnade för tomten på Ängenäs var läget. Nära till Vita sannar och med en framtidsutveckling som ser klart ljus ut.

– Med Sunnanå och satsningen på golfklubben så blir ju inte vårt läge precis sämre ekonomiskt sett, säger Fredrik.

Att det blev Mellerud för paret var ganska självklart, definitivt för Fredrik.

– Jag har alltid bott här och det jag behöver finns i Mellerud.

Johanna jobbar och är uppvuxen i Karlstad. Även hon känner att Mellerud kommer bli en bra plats för dem.

– Jag kände nog att jag ville flytta ifrån Karlstad och vi trivs bra i Mellerud. Sedan jobbar jag ju fortfarande i Karlstad, säger hon.