Frölunda vände i "Jägarns" återkomst

Förlust i toppmötet mot Frölunda med 3–4 efter straffar. Det kunde inte dämpa entusiasmen hos Axel Jonsson Fjällby att vara hemma i Djurgården igen.

ANNONS
|

Publikfavoriten med det långa, böljande håret möttes av jubel när han var tillbaka. Djurgården sålde drygt tusen biljetter sedan det blev klart att Jonsson Fjällby, eller "Jägarn" som han kallas, skulle komma hem till toppmötet med Frölunda som lockade 7872 åskådare.

Efter 16 matcher i Stanley Cup-mästarna Washington Capitals farmarlag Hershey tog han beslutet att vända hem.

- Man kanske kan se det som ett misslyckande, men det gör inte jag. Jag och Washington kom överens om att det inte skadar att åka tillbaka ett år till och utvecklas. Jag har egentligen bara spelat ett år seniorhockey och är bara 20 år så det är ingen brådska, sade Jonsson Fjällby som slog igenom stort förra säsongen i JVM-laget och Djurgården.

ANNONS

"Lätta att spela med"

I Stockholmslaget tillsammans med bröderna Marcus och Jonathan Davidsson. I sitt första byte med dem, hans andra i matchen, blev det mål.

Jonsson Fjällby samspelade med Jonathan som sköt 2–0.

- De är väldigt lätta att spela med. Vi känner varandra bra och vi vill alla spela med mycket fart. Jag tycker vi gjorde det i dag. Sedan är det så klart trist att vi inte får med oss resultatet, sade han.

Frölunda vände nämligen 0–2-underläget innan Djurgården kvitterade.

I förlängningen brände Frölunda en straff då Ryan Lasch prickade ribban, men i straffläggningen blev Patrik Carlsson ende målskytt på åtta straffar.

Fixade vändningen

Det var för övrigt Carlssons kedja som fixade vändningen och segern. Kedjekamraten Simon Hjalmarsson petade in 2–2 i numerärt överläge och hittade sedan fram till Jonathan Sigalet som ensam framför mål kunde skicka in 3–2.

Frölunda gick upp på andra plats i tabellen, på samma poäng som serieledande Luleå som har två måls bättre målskillnad. Efter förlusten i tisdags mot Skellefteå var tränaren Roger Rönnberg framför allt nöjd över sitt lags attityd.

ANNONS

- Det är alltid bra att vinna, det ska man aldrig underskatta. Det bygger något i laget. Jag tyckte vi var mjuka mot Skellefteå, vi var inte taggiga, hårda och bestämda utan passiva och försiktiga. I dag var en helt annan attityd. Det var det viktigaste, sade Rönnberg.

I Djurgården gjorde Emil Bemström ett av målen – hans tionde för säsongen är flest i SHL. Däremot fick lagkaptenen Jacob Josefson kliva av skadad. Han fick Joel Lundqvists skridsko mot knäet efter att ha tacklat Frölundaveteranen – det renderade i 2+10 i utvisning – men skadan ska inte vara allvarlig.

- Han fick lite ont i de nedre delarna av kroppen, men det är inga ledband eller korsband, sade tränaren Robert Ohlsson.

TT
ANNONS