Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

IFK Vänersborgs båda P19-världsmästare Robin Lundqvist och Christoffer Fagerström är hemma igen efter äventyret i ryska Uljanovsk. Båda spelar dessutom i kvällens omstart av Elitserien när IFK Vänersborg i bortahall möter Villa Lidköping.

Guldgossarna är redo att ladda om

Här är IFK Vänersborgs senaste guldgossar och Elitserieklubbens framtid. Robin Lundqvist och Christoffer Fagerström är tillbaka på hemmaplan igen efter det lyckosamma VM-äventyret med P19-landslaget i Uljanovsk. – Upplevelsen efter finalen var nästan overklig, säger Christoffer med ett fast grepp om sin guldmedalj.

De numera riksbekanta krabborna fortsätter att ställa till det för de nykorade världsmästarna Robin Lundqvist och Christoffer Fagerström.

Ännu igår eftermiddag väntade grabbarna på att trunkarna med utrustningen skulle komma tillrätta, men i gengäld fanns det gott om tid att ta emot gratulationer från lagkompisarna när guldgossarna vid 15.30-tiden anlände till Arena Vänersborg.

Oturligt nog hade Robin lagt guldmedaljen i väskan, men Christoffer kunde visa upp sin:

– Den har jag inte släppt ur sikte sedan jag fick den.

Båda två på hemmaplan igen efter ett par händelserika dygn sedan slutsignalen i Uljanovsk på söndag eftermiddag.

– Uppvaktningen på Arlanda fick vi springa förbi, vi skulle med tåget till Skövde, men vi hann få en ros av Rolf Käck, fortsätter Fagerström.

VM-finalen mot Finland (4-2) beskriver båda som en tuff tillställning.

– De hade bara Mokko (Tuomas, HaparandaTornio) på topp, resten stod på egen planhalva, säger Robin.

– Finland är starkt i defensiven så det går inte att lyfta på dem, vi fick åka sönder dem istället, fortsätter Christoffer.

Åter till vardagen

Men efter festen i Uljanovsk väntar vardagen i Lidköping.

Problem att ladda om?

Inte alls.

– Det är derby, så det blir inga problem, då är jag mer oroad över hur kroppen ska klara omställningen, säger Lundqvist.

Fagerström är inne på samma linje:

– Derby är alltid speciellt, nu är ju hallen dessutom utsåld.

Ilja Grachev, bronsman med sitt Ryssland efter 4-0 mot Norge i matchen om tredje pris, kom till Vänersborg igår.

För de som inte känner till krabbhistorien så är den officiella förklaringen följande:

Krabborna fanns med på det plan från Stockholm till Moskva som skulle ta A-landslaget och P19-landslaget tillbaka till Sverige. Väl i Ryssland saknades dock ett intyg varför krabborna fick åka med tillbaka till Stockholm – på bekostnad av bandyspelarnas bagage.