Kizito stor poängräddare för Häcken

Kwame Kizito har vuxit med förtroendet. Mot Kalmar FF blev Häckenanfallaren stor poängräddare när han bombade in 1-1.
– Det var ett väldigt viktigt mål för mig och för laget, säger Kwame Kizito.

|

Med en snöplig förlust i toppstriden mot AIK i närminnet som BK Häcken begav sig till de småländska skogarna för att gästa bottenlaget Kalmar FF.

Med det i åtanke, skulle ett revanschlystet Hisingslag bjuda på en urladdning på Guldfågeln arena?

Nej.

De riktiga lägena skapade Kalmar, därmed kändes det även logiskt när Viktor Elm nickade in 1-0-målet efter 21 minuter spelade.

– Vi var inte riktigt inne i matchen fram till deras första mål men sedan vaknar vi, säger Häckens tränare Andreas Alm.

Blek halvlek

Häcken såg frustrerat och ilsket ut och gjorde mest avtryck i matchprotokollet genom att dra på sig gula kort. Erik Friberg drog på sig säsongens sjätte och missar dessutom nästa match mot Elfsborg.

Daleho Irandust fick dock ett femstjärnigt läge att gjuta mod i sitt lag. Häckens supertalang fick en fin retur i utkanten av straffområdet, men bollen – ja den landade någonstans på sektion E.

Gästerna från Hisingen ryckte sakta men säkert upp sig under den första halvleken, men i det stora hela var det en blek halvlek som spelades under lördagseftermiddagen.

– Jag tycker vi äter oss in i matchen mer och mer efter en sämre start, säger Andreas Alm.

Gästerna kom ut piggare efter vilan och skapade ett gäng chanser omgående. Någon som såg ut att överrumplas av hur bra läge han fick var Joona Toivio.

Mittbacken, som var positionerad snett till höger om Kalmar-målet fick en fin boll av Adam Andersson. Men bredsidan gick över mål.

Kizito räddade poäng

När bollen väl satt, ja då satt den rejält.

Viktor Lundberg hade precis kommit in på planen när han utnyttjade sig första bolltouch genom att spela fram Kwame Kizito som stod för en fin löpning.

Väl med bollen gjorde ghananen inga misstag utan bombade in bollen från strax utanför straffområdet.

Efter en lång period med begränsad speltid har Kizito fått allt mer förtroende och levererat därefter. Målet var hans andra under hans blott andra match från start.

– Det är kul att ha fått en del speltid och jag är glad att jag fått starta några matcher och göra några mål, säger han.

Kvitteringen stod sig matchen ut, även om Andreas Alms Häcken nog fick en rejält ökad puls när Nils Fröling kom i full fart mot straffområdet och placerade bollen bara centimeter utanför.