Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här är butiken i Trollhättan som lagar robotar

Blixtar och dunder förstörde en hel del trädgårdsmaskiner i somras. För gänget på Utegolv i Trollhättan har det inneburit full fart i verkstaden. Med vintern i antågande närmar sig nu nästa utmaning för Trollhätteborna.

Utegolv i Trollhättan har länge haft en egen verkstad för att serva maskiner. Hit kommer privatpersoner och företag in för att få sina maskiner reparerade, som till exempel robotgräsklippare, och andra klippare. Nu i somras var det naturens krafter som ställde till det för de flesta.
– I sommar har det varit mycket åska, och därför har tyvärr många maskiner gått sönder. De har vi kunnat laga. Men det är lite klurigt med den där typen av elskador. Andra problem vi mötts av är att batteriet varit dåligt på många klippare, eller att de har för slöa knivar och sådant. Men i princip kan vi laga allt, säger Ewa Ottosson, som är butikschef på Utegolv i Trollhättan. 

Vad gör ni mer i verkstaden?
– Vi kan, förutom att serva och reparera de maskiner som gått sönder, erbjuda vinterförvaring av maskiner och hämta/lämna-service. Vi kan kort och gott ta hand om allt som har med dina maskiner att göra. Vi kollar vad som är fel – och så får du ett sms när allt är klart.  

Ewa Ottosson i robotverkstaden
Ewa Ottosson i robotverkstaden

Tvätta, torka, fixa

Ewa Ottosson har med sina 20 år i branschen varit med om det mesta när det kommer till hur folk behandlar sina maskiner. För tillfället ligger ett stort fokus på robotgräsklippare.
– Det är mycket viktigare än folk tror att ta hand om sina maskiner nu inför vintern. Att plocka in sina grejer nu när det börjar bli risk för frost, att verkligen se till att tvätta och torka rent och fixa småfel. Men tvätta inte med för mycket vatten då såklart, det finns en hel del känslig elektronik i många av de robotar vi har. 

Många glömmer att serva regelbundet

Ewa förklarar att när det kommer till våra trädgårdsmaskiner ska vi tänka som om det vore en bil. Att den ska servas regelbundet och ses över litegrann varje år. 
– Oavsett om du har en åkgräsklippare, röjsåg, motorsåg eller något annat så finns det risker med att låta den ligga obehandlad under vintern. Det handlar om rost och andra skador som kan uppstå. Kommer man till oss med en maskin, som en robot till exempel, så gör ju vi mer än att bara ta hand om den. Vi kan även ordna med uppdatering av programvara, byta knivar och sånt, avslutar Ewa Ottosson.