Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
I Brf Ängen kan du räkna med att vakna upp till fågelkvitter.

Här är drömläget i Vänersborgs nya bostadsområde

Nära till centrum och nära till pendeltåg. Men ändå i en lantlig miljö nära Vänern och älven. Intresset för nya bostadsområdet Holmängs Hage i Vänersborg är stort och för Peab är projektet en fullträff. "Våra bostäder hamnar närmast skogen och naturen", säger projektledaren Sandra Nordenstam.

Den 6 oktober är det säljstart för bostäderna som Peab bygger på Holmängs Hage, strax utanför Vänersborgs centrum. Av de totalt 700 bostäder som ska byggas i stadens nya naturnära stadsdel står Peab för 32 bostadsrätter.

Sandra Nordenstam, Peabs projektledare för Brf Ängen.

– Våra lägenheter och radhus i Brf Ängen byggs i den del av området vi tycker är finast, längst in på Lantgårdsvägen närmast lövskogen. Så det ligger avskilt och lummigt, berättar Sandra Nordenstam, projektledare på Peab.

"Lantligt men centralt"

Holmängs Hage har redan vunnit ett stort intresse bland vänersborgarna. Med mindre än en kilometer till närmaste livsmedelsbutik, närheten till strandpromenaden vid Vänern och bra cykelförbindelser in till centrum är det lätt att förstå varför.

Läs mer om Brf Ängen och anmäl ditt intresse här!

– Det är ett lantligt läge men ändå centralt och det är väldigt unikt för ett nytt bostadsområde, oavsett stad. Arkitekten har ritat ett område med låg bebyggelse som smälter väl in i den kringliggande grönskan, säger Sandra.

Förtur via intresseanmälan

Holmängs Hage beskrivs som ett rekreationsområde med fina promenad- och motionsslingor. Att cykla in till Vänersborgs stadskärna tar bara tio minuter och det finns separerad cykelbana hela vägen in till centrum.

– Området är perfekt för såväl den aktiva barnfamiljen som för äldre personer som sålt villan, ett område för alla helt enkelt. Här kommer finnas flera gemensamma ytor, som mysiga grillplatser, och bostäderna är ljusa och välplanerade, berättar Sandra Nordenstam.

Om man är intresserad av att flytta till Holmängs Hage gäller det att vara på tårna.

– Man får förtur när försäljningen startar om man lämnat in en intresseanmälan och bostäderna fördelas enligt turordning. Köparen betalar ett fast pris och slipper på så sätt budgivning, förklarar Sandra.

Kan välja boendekostnad

För dem som blivit erbjudna en bostad och som tänker slå till har Peab två intressanta alternativ när det gäller boendekostnaden. Antingen kan man betala en högre insats vid köpet och på så sätt sänka månadsavgiften. Eller så kan man betala en lägre insats men då betala en något högre avgift varje månad.

I samband med köp av en bostad erbjuder Peab flera trygghetsfaktorer. Läs mer om dem här.