Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En zipscreen och Andreas Axelsson, butikschef på Solskyddsteknik
En zipscreen och Andreas Axelsson, butikschef på Solskyddsteknik

Hög tid skaffa solskydd till hemmet inför sommaren

Sommaren närmar sig med stormsteg och det är hög tid att se över sina solskyddslösningar. En markis som ökat mycket i popularitet är modellen zipscreen.

– Det är ett väldigt smart och effektivt solskydd som passar utmärkt i vindutsatta lägen, säger Andreas Axelsson, butikschef på Solskyddsteknik.

En bransch som inte varit sysslolös under pandemin är företag som jobbar med solskydd. När fler har jobbat hemifrån har även fler upptäckt hur varmt det blir i hemmet när solen får stråla in fritt.

– Fler spenderar också mer tid hemma i trädgården och satsar på stora terrassmarkiser eller en pergola för att skydda sig mot sol, regn och vind, säger Andreas Axelsson.

En pergola är den optimala lösningen för den med stor uteplats, tycker Andreas Axelsson. Pergolan har en fast markisställning, vilket gör att den är extremt stabil och vädertålig.

– En stor fördel är att den är regntät, vilken gör att man kan ha väven utfälld även när det regnar. En pergola kan skapa en känsla av ett uterum eftersom det går att beställa sidor till den också. Dessutom kräver pergolan – till skillnad från uterummet – inget bygglov, vilket många uppskattar.

För att hålla temperaturen behaglig inomhus och slippa att solen strålar in är en markis den bästa lösningen. Zipscreen kallas den markis som blivit väldigt populär de senaste åren. Den har både en kassett och sidolister med dragkedja så att väven kan löpa upp och ner. Den här typen av markis har många fördelar, tycker Andreas Axelsson på Solskyddsteknik.

– Den tål mycket mer vind än en vanlig fönstermarkis. Den ger ett väldigt bra solskydd och även insynsskydd, samtidigt som det ändå går att se bra igenom den inifrån. Markisen styrs med motor och kopplas enkelt till smarta hem-system, så att det går att bestämma olika tider och dagar markisen ska vara nedfälld.

Med rätt solskydd går det att flytta ut vardagsrummet ut i trädgården
Med rätt solskydd går det att flytta ut vardagsrummet ut i trädgården

Solskyddsteknik erbjuder gratis hembesök för den som är intresserad av nya solskydd. Då har en säljare med sig produktprover på markisväv i många olika färger och kan samtidigt ta mått.

– Det går också bra att besöka vår butik på Överby för att kolla närmare på produkterna. Är man i riskgrupp, och inte vill träffa andra, går det att boka en tid. I vår butik har vi också det mesta för en mysig uteplats – kuddar, lampor med mera som är gjorda för utomhusbruk.

Hur snabbt går det att få nya solskydd på plats?

– Hos oss är leveranstid från order till dess att lösningen är på plats ungefär fyra veckor.

Solskyddsteknik har butiker och montörer i Trollhättan, Falköping, Vara, Lidköping och Mariestad. Solskyddsteknik är specialister på solskydd och har ett stort utbud av högkvalitativa produkter. För att solskyddet ska få exakt rätt utseende erbjuds både mätning och montering. Alla markiser är svensktillverkade.