Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bo Skoglund hittade sig själv som liten grabb på ett fotografi på konsthallen i Trollhättan. Bakom bilden står konstnären Yngve Brothén.

Han hittade sig själv - på bild i konsthallen

Att hitta sig själv kan vara svårt. Bo Skoglund gjorde det – på en utställning i Trollhättan.

För någon vecka sedan besökte Bo Skoglund en utställning av Yngve Brothén på konsthallen i Trollhättan. Där, mitt bland alla konstverk, var det ett fotografi som stack ut lite extra. På bilden såg han sig själv som liten grabb.

– Jag blev helt lång i ansiktet, det var hemskt överraskande. Jag började föra ett jädra väsen här ute så folk undrade nog vad det var frågan om, skrattar han.

Konstnären Yngve Brothén hittade bilden av Bo när han letade igenom Innovatums bildarkiv med flera tusen bilder och Bo kommer väl ihåg när bilden på honom togs.

– Jag var fyra år och det var i oktober 1954. Jag och mamma var ute och promenerade på Magasinsgatan i Trollhättan. Jag känner även igen den lilla tjejen på bilden, hon ville inte vara med på kort så hon gömmer sig bakom ett paraply och mannen i bakgrunden hette Karrum, säger han.

Yngve Brothén kommer nu skänka bilden till Bo och berättar att om andra personer känner igen sig på någon av hans fotografier i utställningen så kommer han ge bort dem också.

Bo, när du får hem fotot, vart ska du hänga det?

– Jag ska hänga det i vardagsrummet på en mörk fondvägg som jag belyst med spotlights. Sedan ska jag bara sitta där och njuta, säger han.