Hattrick av Patrik Berglund

St Louis Patrik Berglund gjorde hattrick när laget besegrade Chicago med 4–1. Segern innebär att laget har goda chanser att gå vidare till NHL-slutspelet.

|

Berglunds första mål kom i slutet av den första perioden. Joel Edmundson sköt ett skott på mål från den blå linjen som Berglund styrde in bakom Jean-Francois Bérubé i Chicagomålet.

Matchens andra period blev mållös innan en annan svensk, Erik Gustafsson, kvitterade bara sekunder innan Berglund var framme igen och tog tillbaka ledningen. Hans tredje mål och matchens sista kom i öppen kasse i matchens slutminuter.

"Jätteglad över vinsten"

"Jag hade säkert 100 tursamma studsar, men jag tar det", säger Berglund med hänvisning till 4–1-målet, enligt lagets Twitter.

Det är Berglunds andra hattrick i NHL-karriären. Han har hittills gjort 17 mål den här säsongen.

I och med segern leder StLouis med en poäng över Colorado i kampen om Western Conferences sista wild card. De två lagen möts på lördagen i säsongens sista match i grundserien. Om StLouis vinner eller om matchen går till förlängning eller straffar har laget gått vidare till slutspel för sjunde säsongen i rad.

"Jag är jätteglad över att vi vann. Vi kommer till Colorado med en bra känsla", säger Berglund.

Nylanders första mål

Alexander Nylander gjorde sitt första NHL-mål när Buffalo mötte Tampa Bay. Svensken kvitterade till 2–2 i matchen, men det hjälpte inte, Tampa tog hem matchen med 7–5. Alexander Nylander, som är lillebror till William Nylander, hämtades upp från Buffalos farmarlag för bara några dagar sedan.

- Det har jag drömt om sedan jag var liten, så det var ett surrealistiskt ögonblick, säger 20-åringen till Sportbladet efter fullträffen.

Victor Hedman gjorde mål för hemmalaget i öppen kasse i slutet av matchen. Tampa Bay kan i och med vinsten säkra segern i Eastern Conference i den sista omgången.