Heid bröt tunga förlustsviten hemma mot Kungälv

Heids tunga förlustsvit är bruten. Efter 25–22 hemma mot Kungälv har göteborgarna återigen hittat tillbaka till segerspåret.

|

Det har knappast varit den säsongstart som ett storsatsande Heid hade hoppats på. SHE inleddes förvisso med tre raka matcher där man lyckats knipa minst en poäng.

Men därefter har det gått minst sagt troll i spelet för Göteborgslaget som radat upp förlusterna.

Inför hemmamatchen med Kungälv hade Heid förlorat fyra matcher på raken och förhoppningen var att trenden skulle brytas.

Det märktes direkt under torsdagskvällen att Heid hade tröttnat på att förlora. Hemmalaget bjöd på en imponerande rivstart, med viss hjälp i form av en missad straff av Kungälvs Amanda Borgström hade man redan efter elva minuter tagit ledningen med 5–0.

Heid var dock oförmögna att utnyttja den fina starten. Istället kunde Kungälv sakta men säkert äta sig ikapp.

Amanda Borgström, som tidigare hade missat en straff, revanscherade sig flera gånger om. Med en och en halv minut kvar av första halvleken satte kvitteringsbollen som innebar 10–10. Heids Elin Hallagård lyckades dock återta ledningen precis innan pausvila.

Bröt tunga förlustsviten

Samme Hallagård utökade även direkt under den andra halvan och med hjälp av Towe Andersson kunde hon se till så att Heid återigen lyckades rycka i målskyttet.

Men precis som under den första halvan kunde Kungälv resa sig igen och göra match av det hela, trots att Heid lyckats införskaffa sig en ledning med sju mål.

Enda skillnaden den här gången var att gästerna inte lyckades komma ikapp. Istället var det Heid som stod som segrare med 25–22 och därmed var en fyra matchers lång förlustsvit bruten.