Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Dark Tranquillity har ett hektiskt schema. Daniel Antonsson är basist och har varit med i bandet sedan 2008. (Daniel är andra personen från vänster)

Hektiskt för Dark Tranquillity

Dark Tranquillitys nya skiva, We are the Void, har mottagits med öppna armar av fans. Nu väntar ett turnerande över flera kontinenter. – Spelningarna kommer att dugga tätt, säger basisten Daniel Antonsson, uppväxt i Lilla Edet.

Som grabb var målet att bli så skicklig på motocross att han en dag skulle kunna utmana eliten. Men till sin pappas fasa beslöt Daniel Antonsson sig en dag för att sälja motocrossen och köpa en gitarrförstärkare i stället. Ett val som skulle visa sig vara helt rätt.

Ersatte basisten

Det är två år sedan som Daniel Antonsson gick in och ersatte Michael Nicklasson – Dark Tranquillitys basist sedan 1998. Han tycker att det gick smidigt att ansluta sig till gruppen eftersom han umgåtts med flera av killarna sedan långt tidigare.

– Dark Tranquillity firade 20-årsjubileum i samband med att jag gick med. Det fanns en hel del låtar att lära sig, men jag hade lyssnat mycket på deras musik innan, så det gick bra.

I samband med en turné för några månader sedan släpptes skivan We are the Void. Nu väntar ännu fler uppträdanden i USA, Canada, Sydamerika samt en sväng runtom i Europa.

– Det är mycket som händer nu. Någon gång framöver har vi ett uppehåll från spelningar i två veckor och det är väl det längsta avbrottet vi kommer att ha det här året.

Ingen fotboll

Det hektiska schemat ledde till att bandet inte hann med att visa färg i årets upplaga av Metallsvenskan, en fotbollsturnering där hårdrocksband drabbar samman på Örebros allsvenska hemmaborg, Behrn Arena. Dark Tranquillity lyckades förra året knipa en hedersvärd tredjeplats – en insats som de gladde sig mycket över.

– Till skillnad från vissa andra så körde vi med rent spel. Det var ju något lag som plockade in en spelare som tidigare varit proffs i Italien och han spottade ju naturligtvis in mål. Nä, det där kändes fel. Väldigt fel.