Henrik Sedin firar första målet för säsongen tillsammans med Jake Virtanen.
Henrik Sedin firar första målet för säsongen tillsammans med Jake Virtanen.

Henrik Sedin fick studsarna med sig

Calle Järnkrok och Viktor Arvidsson låg bakom Nashvilles 3–1-seger över Columbus i NHL-ishockeyn. Och så gjorde Henrik Sedin sitt första mål i höst.

ANNONS
|

Vancouver verkar ha kommit ur svackan, då man förlorade tre av fyra matcher, genom andra raka segern. Calgary besegrades med 5–3 och Henrik Sedin gjorde sista målet i matchen – hans allra första mål för säsongen.

- Jag känner mig i bättre form än de senaste åren, säger 37-åringen enligt AP.

- Vi har skapat tillräckligt med chanser för mig, men jag har inte haft studsarna med mig i början av säsongen.

ANNONS

Sedin har sammanlagt fem poäng på 15 matcher. Tvillingbrodern Daniel är uppe i åtta poäng efter två assist i matchen mot Calgary.

Vancouvers svenske målvakt Jacob Markström storspelade och räddade 29 skott.

- Utan honom tror jag inte att vi hade vunnit, säger Henrik Sedin enligt nhl.com.

Nätade i sista perioden

Calle Järnkrok och Viktor Arvidsson gjorde varsitt mål, båda i den tredje perioden, i segermatchen mot Columbus. Arvidsson bidrog dessutom med en målgivande passning till matchens enda mål i andra perioden, där även Mattias Ekholm noterades för assist. Målet sattes av Matt Irwin.

Motståndarlagets enda mål kom från Pierre-Luc Dubois i början av tredje perioden. Knappt tio minuter senare kom Järnkroks mål, hans andra för säsongen, och fem minuter senare fastställde Arvidsson slutresultatet i tom kasse med 16 sekunder kvar av matchen.

Calle Järnkrok utsågs till en av matchens bästa spelare.

- Jag tycker att grabbarna gjorde vad vi är tvungna att göra på bortais, så det var bra, säger Nashvilles huvudtränare Peter Laviolette till nhl.com.

ANNONS

Spelat bra borta

Matchen var Nashvilles fjärde på bortais och den tredje vinstmatchen i rad.

- Vi har sex av åtta poäng på resande fot så här tidigt, vi har spelat mycket borta. Det är bra att vara i den här positionen och åka hem och se fram emot att vinna några matcher på hemmaplan, säger Peter Laviolette.

Nashvilles målvakt Pekka Rinne stoppade 35 av 36 skott på mål.

TT
ANNONS