Hoppet nästan ute för Trelleborg

1–2 i 92:a minuten. Det betyder sex poäng upp till kvalplats för Trelleborg med två omgångar kvar.

ANNONS
|

Ligger man i botten brukar man inte ha flytet med sig, en sanning som Trelleborg bittert fått erfara under stora delar av säsongen.

- Är vi lite bättre än motståndarna så får vi med oss ett kryss, är vi lika bra eller lite sämre blir det förlust. Så har vår vardag sett ut den här säsongen, säger tränaren Patrick Winqvist.

Sent avgörande

Och lite så var det mot Kalmar också. Det var ganska jämnt sett till chanser och trots att de fick ett mål emot sig i den 85:e minuten lyckades Trelleborg kvittera. Men till ingen nytta. För i den andra tilläggsminuten kunde inhopparen Filip Sachpekidis se till att Kalmar vann sin första match sedan augusti.

ANNONS

- Klart det är tungt. Vi ger oss själva verkligen chansen i dag. Vi spelar bra och har chanser. På slutet måste vi chansa, alla poäng är så viktiga för oss. Då kan vi få en kontring mot oss, det vet vi, men vi måste bara ta chansen, säger Salif Camara Jönsson.

Målet betyder att Trelleborg har sex poäng upp till Dalkurd på kvalplatsen, de måste också plocka in nio mål i målskillnad och även ta sig förbi Brommapojkarna som de möter i sista omgången.

- Vi kan inte bara ge upp. Så länge finns en liten chans kan vi inte ge upp, inte ens om hoppet vore helt ute kan vi bara ge upp. Nu gäller det att bara ge allt de här sista matcherna, inget är omöjligt, säger Camara Jönsson.

Ska ta chansen

Förutom Brommapojkarna har Trelleborg Östersund kvar att möta. Den matchen spelas redan på måndag.

ANNONS

- Läget är tufft. Men det är två matcher kvar, det finns en chans och den ska vi ta, säger tränare Winqvist.

För Kalmar var segern mot Trelleborg den första på nio omgångar.

- Vi har väl känt lite som Trelleborg, att vi inte har fått med oss det vi förtjänar. Det har varit många missar. Så det är skönt att kunna ta tre poäng här i dag, säger Kalmartränaren Henrik Rydström.

Smolk i bägaren för Kalmar var dock att Nils Fröling fick bryta matchen efter en nickkollision med Isak Jönsson i första halvlek. 18-årige Fröling fick den värsta smällen och läkarteamet samlades snabbt kring honom. Han fick en nackkrage på och fördes med ambulans till länssjukhuset i Kalmar med en befarad hjärnskakning. Han var vid medvetande, men hade uppenbart mycket ont. Isak Jönsson klarade sig utan större skavanker.

ANNONS
TT
ANNONS