HV:s Lawrence Pilut jublar efter sitt 1-0 mål.
HV:s Lawrence Pilut jublar efter sitt 1-0 mål.

HV-backen går mot en ny vår i vintermörkret

När HV71 tog guld förra säsongen gjorde Lawrence Pilut totalt tolv poäng i grundserien. Redan nu har han fått ihop 15 efter att ha inlett målskyttet i HV71:s segermatch mot Luleå med 3–2.

ANNONS
|

Lawrence Pilut har den här säsongen blivit snabbare att spela ifrån sig pucken. Tidigare har han hållit den lite för länge.

- Jag fokuserar mer på att spela förstapasset enkelt och sedan hänga med i anfallen, säger Lawrence Pilut.

Mot Luleå kom hans 1–0-mål när gästerna precis hade blivit fulltaliga efter en utvisning.

- Jag försökte dra in den och bara knäppa den på mål och det var en grym skymning av Tedenby och sedan var det några Luleå-spelare där också.

ANNONS

"Pucken ville inte in"

Martin Thörnberg gjorde HV71:s andra mål, men för Luleå var inte slaget förlorat, utan Karl Fabricius och Emil Larsson såg till att det var 2–2 efter den andra perioden.

I slutperioden var det sedan dags för Lawrence Pilut att presentera sig igen. Han var ytterst nära att bli tvåmålsskytt, men stolpen var i vägen.

- Det var inte långt ifrån, men pucken ville inte in. För vår del var det tur att vi hängde dit en puck direkt efteråt, säger han.

Det var i powerplay och målskytt fram till 3–2 var Mattias Tedenby. Han frispelades snyggt av Max Wärn. Luleå försökte sedan, men HV71 höll undan.

- Vi har varit mycket upp och ner, men jag tycket det börjar gå åt rätt håll. Vi hade inte sådana dippar i den här matchen som i en del andra matcher och i tredje perioden såg det bra ut, säger Lawrence Pilut.

ANNONS

"Försöker ha kul"

En spelare som har mest istid av HV71:s backar den här säsongen och går från klarhet till klarhet.

- Jag fokuserar inte på statistik, utan försöker ha kul och spela med pondus, men det känns bra att jag har utvecklats från förra säsongen, säger han.

Drabbningen mellan HV och Luleå bjöd förutom på fem mål även på två slagsmål. Ett mellan Oscar Sundh i HV och Gustav Rydahl i Luleå, samt hemmalagets Kevin Stenlund och gästernas Ryan Johnston.

- Det är kul med känslor i sporten. Vi lägger in mycket känslor i det vi gör, säger Lawrence Pilut.

En HV-spelare som själv väckt mycket glädjekänslor hos HV-fansen det här spelåret.

TT
ANNONS