HV71:s Robin Figren jublar efter 3–0-målet i 5–0-segern hemma mot Mora.
HV71:s Robin Figren jublar efter 3–0-målet i 5–0-segern hemma mot Mora.

HV71 överlägset i storseger

Pappa Owe sköt hårdast i HV71 på sin tid. Nu har sonen, Martin Thörnberg, HV71:s lagkapten tagit över hans roll. Han har både ett hårt och snärtigt skott.

ANNONS
|

När HV71 slog Mora med 5–0 i Kinnarps Arena visade Thörnberg vilka fina handleder han har då han sköt 2–0 i powerplay.

- Det var ett klassiskt handledsskott, säger Martin Thörnberg.

Målet fick hela hallen att jubla efter hans härliga handledsskott. Det är mycket träning som både ligger bakom hårdheten och rappheten Thörnbergs skott.

Byta Garageporten

- Jag har nästan alltid skjutit extra på träningarna och när jag var yngre var det mycket skotträning på garageinfarten. När jag flyttade hemifrån fick de byta garageporten, säger Martin Thörnberg.

ANNONS

En spelare som liksom hela HV71 har haft det tungt med målgörandet. Innan islossningen mot Mora hade HV gjort sex mål på fem matcher.

- För mig personligen har det varit jobbigt att komma igång den här säsongen och för laget var det här viktigt att få göra de här målen, säger Martin Thörnberg.

De regerande svenska mästarna har enligt Thörnberg inte alls varit lika bra som vid den här tiden förra säsongen.

- Vi är inte nöjda så här långt. Jag tycker vi har slängt bort många matcher. Vi har gjort för många plattmatcher, säger Martin Thörnberg.

Ljusning mot slutet

En av anledningarna är att HV71 bytte många spelare efter guldsäsongen, men HV-kaptenen menar att det varit en ljusning på slutet.

- Det har varit bättre i de senaste matcherna. Nu spelade vi bra i 60 minuter.

ANNONS

Klasskillnaden mellan de regerande mästarna och nykomlingen Mora var stor och gästernas tränare, Mattias Karlin, var inte alls nöjd efteråt:

- Det var två bleka perioder, den första och andra perioden. Vi har gjort många bra matcher efter uppehållet, men det här var tre steg bakåt.

För HV71 har ojämnheten i matcherna varit ett stort problem och därför gladdes assisterande tränaren, Stephan Lillis” Lundh över insatsen mot Mora:

- Nu spelade vi bra i tre perioder. Nyckeln var starten. Killarna visade bra energi från början.

En spelare som går från klarhet till klarhet i HV71 är målvakten, Fredrik Pettersson-Wentzel. HV-målvakten har nu hållit nollan i två matcher den här säsongen.

Så den här mörka novemberkvällen fanns det en hel del ljusglimtar att glädjas över för HV71. Måltorkan var över, "PW" i målet höll nollan, och kapten Thörnberg visade att all skotträning han har lagt ner genom åren har givit resultat.

ANNONS
TT
ANNONS