Elisabeth Högberg. Arkivbild.
Elisabeth Högberg. Arkivbild.

Inga nya svenska VM-biljetter

Varken Elisabeth Högberg eller Ingela Andersson tog chansen att säkra en VM-biljett i kanadensiska Canmore. Ingen av dem var ens nära att ta världscuppoäng när damernas distanslopp avgjordes.

ANNONS
|

Det finns en plats kvar i den svenska damtruppen till skidskytte-VM, två av dem som slåss om plasterna är Elisabeth Högberg och Ingela Andersson.

De har gjort det bra i IBU-cupen, men när de väl fick chansen att visa upp sig i världscupen i kanadensiska Canmore gick det sämre.

Efterlängtat för Eckhoff

Högberg hade det tufft på skjutvallen och det gick tungt i spåret. Det blev till slut fyra bom och en 52:a plats. Marginellt bättre gick det för Ingela Andersson som med tre bom och ännu tyngre skidor tog sig in en placering högre i tabellen. De båda var över minuten från att ta poäng i världscupen den här gången.

ANNONS

Bättre gick det för norska världsmästaren Tiril Eckhoff, som tog sin första världscupseger på över ett år.

- Det var fantastiskt skönt, för det har varit ett hopplöst år. Så tusen tack till alla som har stöttat mig i vått och torrt, säger Eckhoff till NRK.

På grund av den extrema kyla som rått på stora platser i Nordamerika var distansloppet i Canmore kortat från 15 till 12,5 kilometer.

Sjuka svenskar

Högberg och Andersson skulle ha fått sällskap av Felicia Lindqvist och Johanna Skottheim – som tvingades ställa in på grund av sjukdom. Men de svenska åkarna får flera chanser.

I Canmore fortsätter världscupen under fredagen med stafetter och på lördag väntar sprint innan man drar vidare till Soldier Hollow i USA för tävlingar nästa vecka.

De redan VM-klara svenska åkarna på damsidan har valt att VM-ladda på hemmaplan följt av EM i Vitryssland.

TT
ANNONS