Sofia Jakobsson under tisdagens landslagsträning på Kamratgården i Göteborg.
Sofia Jakobsson under tisdagens landslagsträning på Kamratgården i Göteborg.

Ingen Jakobsson i VM-kvalet

Det blir inget landslagsspel den här gången. Men Sofia Jakobsson är glad över att bara vara tillbaka efter den svåra knäskadan.

ANNONS
|

Sofia Jakobsson kallades in sent till landslagstruppen, efter sin succécomeback i Montpellier. Men det blir inget spel vare sig i den högst osäkra matchen mot Danmark på fredag eller mot Ungern på tisdag i nästa vecka.

"Anledningen att Sofia kom hit var att vi ville få möjlighet att testa henne. Sofia har testats här i Göteborg och tränat med oss men bedöms inte vara redo för spel under samlingens matcher", säger landslagsläkaren Mats Börjesson till Svenska fotbollförbundets hemsida.

Enligt Jakobsson själv var det egentligen aldrig tanken att hon skulle få speltid under landslagssamlingen.

- Nej, och från klubbens sida är de glada för det. Det har blivit mycket speltid på väldigt kort tid för mig, jag är bara fantastiskt glad att få vara med här och känna på en annan nivå, säger hon.

ANNONS

Landslagsveteranen får därmed vänta lite ytterligare på att få göra sin 80:e landskamp. Comebacken efter knäskadan från i januari har dock givit mersmak. Det blev ett mål och tre assist direkt i debuten, sedan två avgörande mål när Montpellier tog sig vidare till åttondelsfinal i Champions League.

- Jag hade inte vågat drömma om en sådan comeback när jag gjorde illa mig. Fantastiskt kul, säger Jakobsson.

- Men jag tar det som det kommer, jag njuter bara av att vara tillbaka. Jag kör på med mitt här och med klubblaget, sedan får vi se hur det blir.

TT
ANNONS