Ingen seger i Kalmar för Hammarby i år heller

Det blev ingen seger för Hammarby i Kalmar den här gången heller.  Men väl en poäng – och Hammarby går på sommarvila som serieledare.

ANNONS
|

Det är 14 år sedan Hammarby vann i Kalmar, det blev ingen seger nu heller. En poäng gör dock att Hammarby går in i det långa VM-uppehållet som serieledare, två poäng före AIK och tre före Norrköping.

- Vi har lärt känna varandra mycket bättre, kanske att vi behövde en skitsäsong för att kunna få ihop gruppen. Vi har nästan samma spelare som förra året och de som har kommit in är spelare som passar vår spelstil, säger Jiloan Hamad.

ANNONS

En annan serie i höst

Elva matcher, åtta segrar och bara en förlust. Ändå ser Hamad mycket som kan bli bättre.

- Vi pratar mycket om att vi kanske är bra tio, tolv minuter i varje halvlek, kan vi få upp det till 20–25 minuter så kan det se ännu bättre ut. Som i dag – vi kommer inte alls upp i nivå, vi ska vara glada för en poäng.

TT: Hur ska ni konservera formen under det långa VM-uppehållet?

- Det har varit en serie nu och det kommer bli en annan till hösten. Det var väl ingen som trodde på oss utom vi själva, vi har kunnat smyga lite i sju, åtta omgångar. Det kan vi inte längre, nu kommer de andra lagen lyfta sig ett par extra procent för att slå Bajen. Det måste vi vara redo för.

ANNONS

Jiloan Hamad har själv haft en mycket bra säsong och gjort sex mål under våren.

TT: Kommer du vara kvar i Hammarby i höst?

- Vi får se, jag har varit öppen med att om det kommer något bra erbjudande så är jag sugen. Jag vill gärna spela utomlands igen.

Och det låter som att det är en hög risk för att Hamad lämnar svensk fotboll igen.

- Jag har velat fokusera på de här sista matcherna, men jag vet att min agent jobbar hårt. Jag får snacka med honom nu så får vi se.

Omdiskuterad straff

I matchen mot Kalmar gjorde Kalmar mål på straff. En straff som retade upp samtliga Hammarbyspelare, även lagkapten Hamad.

- Det är ju katastrof. Det ska vara filmning och gult kort, inte straff. Jag som spelare kan vara ärlig och erkänna när jag gjort en dålig match, det måste domarna kunna också.

ANNONS

Kalmar var annars det bättre laget för dagen och var närmast segern.

- Vi ska vara nöjda med resultatet, men inte med insatsen, sade Hammarbytränaren Stefan Billborn.

TT
ANNONS