Jämför guld-Lindström med Zlatan

Statistiken från herrarnas stafett var tydlig. Nyckeln till OS-guldet var att svenskarna sköt klart bäst av alla lag.

ANNONS
|

Hagström var tidigare förbundskapten, men har sedan Wolfgang Pichler kom tillbaka haft en mer utpräglad roll som skyttecoach.

Resultaten har visat sig i Pyeongchang – inte minst när herrlaget satte OS-punkt med ett sensationellt stafettguld. Sverige behövde bara sju extraskott och slapp straffrundor, medan silverlaget Norge sköt näst bäst med tolv extraskott plus en straffrunda.

- Fantastiskt skytte, de var överlägsna. Det är mycket träning bakom och många skott som har avfyrats, jag tror att det är hemligheten, säger Johan Hagström, som också är imponerad av den blågula kylan med gevären.

ANNONS

- De gillar läget och är inte rädda för situationen de befinner sig i, de vill ta chansen. Sedan har de ett "flow", hela OS går jättebra och när de kommer in har de trygghet och självförtroende.

"Bäst i världen"

Hagström följde det rafflande stafettdramat från skjutvallen, men kände sig trygg med att ha rutinerade Fredrik Lindström i fajten om guldet på sistasträckan.

- När jag såg att (Emil Hegle) Svendsen bommade så kände jag att det här tar vi, det här fixar vi, säger "Hagge" innan han bjuder på en rejäl hyllning av 28-årige Lindström.

- Han har en grund som är bäst i världen. Han är en otrolig skytt och för honom har nyckeln varit att speeda på lite.

ANNONS

- Kollar man på träning och vad han kan göra med geväret... Det Zlatan gör med en fotboll gör Fredrik med ett gevär.

Trea i åktid

Fredrik Lindström tvingades till sitt enda extraskott i det avslutande ståskyttet. Peppe Femling och Sebastian Samuelsson använde också ett extraskott var, medan Jesper Nelin kompenserade sina totalt fyra extraskott med att ha näst snabbaste åktid på andrasträckan.

När det gäller åktider totalt var Sverige också bra med i statistiken, endast Norge och Tyskland var snabbare.

Men grunden till guldet lades alltså på skjutvallen.

Pyeongchang, TT:s utsända
ANNONS