Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Små kursrörelser på börsen. Arkivbild.

Börsen avslutade veckan svagt uppåt

Stockholmsbörsen avslutade den skakiga börsveckan med en liten uppgång. Vid stängning hade OMXS-index stigit 0,1 procent.

Bland vinnarna fanns Astra Zeneca, vars aktie steg 0,7 procent trots att bolaget varnat för att man packat kortisonpreparat i en förpackning för hjärtmedicin.

SAS-aktien steg med 1,9 procent efter beskedet om att flygbolaget har gjort upp om ett treårigt kollektivavtal med danska piloter.

Mest nedåt drog aktien i gruvbolaget Boliden som föll 2,1 procent. Även tungviktare som telekomtillverkaren Ericsson och klädkedjan H&M backade, 0,8 respektive 0,4 procent.

Kinesisk handelsstatistik stärker bilden av att tillväxten är stabil i landet trots åtstramningar. Men på marknaden är många investerare oroliga för att Nordkoreas kärnvapentest och provskjutningar på senare tid ska följas av nya provskjutningar i helgen.

Dollarn har fallit till den lägsta nivån sedan början av 2015 sedan ECB-chefen Mario Draghi indikerat att de första stegen mot att montera ned stödköpsprogrammen kan tas redan i höst.

De ledande Europabörserna stängde blandat. Frankfurtbörsens DAX-index steg 0,1 procent, CAC-index i Paris tappade marginella 0,02 procent medan Londonbörsens FTSE-index gick ned 0,3 procent.