Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Glassförsäljningen slår rekord i maj. Arkivbild.

Rekordförsäljning: "Folk är sugna på glass"

Årets maj har hittills varit extremvarm. För de svenska glasstillverkarna betyder det stora försäljningsrekord.

- Jag kan säga så här, som det ser ut nu kommer vi att göra vår bästa månad någonsin i maj. Folk är så sugna på glass. Får vi en bra augusti så blir det inte samma effekt. Då har folk börjat jobba men nu vill alla ut på uteserveringarna och bara njuta och tänka på allt roligt i sommar, säger Felix Müntzing, marknadschef på Triumf Glass, till TT.

Enligt Müntzing hade bolaget fram till mitten av maj sålt 60 procent mer glass under årets femte månad jämfört med samma period förra året.

Impulsköp vanligt

Framför allt är det glasspinnar och strutar som säljs.

- Det är impulsprodukter som folk blir sugna på när de tankar och så. Men även kul- och mjukglass går bra, säger Felix Müntzing, och tilläger att branschen är väldigt väderberoende.

Och enligt SMHI har årets maj hittills varit ovanligt varm – till och med en av de varmaste sedan mätningarna började. Under perioden 1-24 maj har temperaturen legat mellan 3 och 5 grader över det normala i hela landet.

Tre miljoner liter

Men det är inte bara Göteborgsföretaget Triumf Glass som slår rekord.

Även konkurrenten Sia Glass i Halland slår rekord under årets maj. Bolaget har hittills sålt tre miljoner liter mer glass den här månaden jämfört med förra året.

En ökning med 50 procent.

- Det är vår största majmånad någonsin, säger Rolf Frid, vd på Sia Glass.