Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

SCA i topp på svag börs

Rörelserna var små på Stockholmsbörsen på torsdagen, och det breda OMXS-indexet stängde på minus 0,1 procent. På de ledande Europabörserna var utvecklingen blandad.

Bland de mest omsatta bolagen i Stockholm steg skogsföretaget SCA mest i eftermiddagshandeln: upp 0,8 procent.

Även Lundin Petroleum klättrade och steg 0,7 procent sedan amerikanska investeringsbanken Jefferies höjt oljebolagets riktkurs från 200 till 215 kronor. Jefferies behåller även sin köprekommendationen för aktien, uppger Reuters.

Andra vinnare på storbolagslistan OMXS30 var verkstadsbolaget Atlas Copco, ståljätten SSAB och vitvarutillverkaren Electrolux, som alla steg 0,5 procent.

På tordagsmorgonen meddelade kullagerjätten SKF att man har nått en överenskommelse med tyska BMW i den rättstvist som uppstod efter SKF:s uppgörelse med EU-kommissionen om överträdelser av den europeiska konkurrenslagen. SKF:s aktie påverkades marginellt och gick ned 0,1 procent.

Biometribolaget Fingerprint Cards, som har haft en positiv utveckling under veckan, blev dagens största förlorare på OMXS30 med en nedgång på 1,8 procent. Andra aktier på förlorarlistan var klädjätten Hennes & Mauritz och investeringsbolaget Kinnevik som tappade 1,0 respektive 0,8 procent.

Bland de stora Europabörserna gick Londons FTSE 100-index bäst: upp 0,9 procent. CAC 40-index i Paris steg 0,5 procent medan Frankfurts DAX-index gick ned 0,2 procent.