Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

XXL:s Sverigechef Per Sigvardsson avgår efter ett "opassande inlägg" på Sigvardssons Facebooksida om klimataktivisten Greta Thunberg. Arkivbild.

XXL-chef avgår efter Thunbergkommentar

Sportvaruhuskedjan XXL:s Sverigechef Per Sigvardsson avgår med omedelbar verkan, skriver XXL i ett pressmeddelande. Beslutet fattas efter vad XXL kallar ett "opassande inlägg" från Sigvardssons Facebookprofil.

Beskedet kommer sedan Aftonbladet rapporterat om hur det från Sigvardssons Facebookprofil i april hade lagts upp ett förnedrande inlägg om klimataktivisten Greta Thunberg.

Sigvardsson har förnekat att han gjort inlägget och påstår att han blivit utsatt för ett dataintrång. Men detta påstående har varken kunnat bekräftas eller dementeras av XXL, trots att man tagit in hjälp från ett externt företag.

"Per Sigvardsson har på grund av detta på egen begäran valt att säga upp sin anställning på XXL med omedelbar verkan för att skapa ro runt situationen och för att skapa bästa möjliga situation för XXL", skriver XXL.

Enligt XXL:s tillförordnade vd Tolle Grøterud har XXL nolltolerans för alla typer av kränkande, stötande eller trakasserande beteenden.

XXL, noterat på Oslobörsen, har inlett en rekryteringsprocess för att hitta en ny Sverigechef.