Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

250 000 kronor för att utveckla e-handel

Företag kan för första gången söka upp till 250 000 kronor för digitalisering via affärsutvecklingscheckar. – De går att använda till flera olika saker, men det är klart att e-handel säkert blir en stor del, säger Heléne Öhrvall innovationsansvarig på Almi Väst.

Företag i hela Fyrbodal kan söka upp till 250 000 kr för digitalisering eller internationalisering.

– Affärsutvecklingscheckar för internationalisering har funnits tidigare. Det nya är för digitalisering, säger Heléne Öhrvall.

E-handel kan innebära att företagen kan få en bredare kundgrupp. Pengarna kan även användas för till exempel digitalisering för interna system, kundrelationer men även utbildning i till exempel juridik för personuppgiftslagen.

Orsaken till att checkarna finns att söka är att företagen ska bli mer konkurrenskraftiga. Internationalisering och digitalisering är två viktiga faktorer i tillväxtsatsningar, enligt Almi Väst.

 – När företag växer handlar det idag mycket om att ta steg ut på en exportmarknad eller digitalisera sin affär. Det här är en bra möjlighet för företagen att våga testa en utvecklingstanke, säger Heléne Öhrval.

För att ge mer information till företagen lokalt bjuder Almi Väst och Västra Götalandsregionen in till informationsseminarium, som hålls i Trollhättan på Innovatum den 9 mars. Att det är bara är dagen efter att Trollhättans nya e-handelsförening ska ha sitt första informationsmöte är en ren tillfällighet.

– Det visste jag inte om att de skulle ha men digitalisering är något som alla pratar om i dag, säger Heléne Öhrvall.

Totalt finns det 5,25 miljoner kronor att söka för digitalisering och 10,5 miljoner kronor att söka för internationalisering i Västra Götaland.  Företagen kan söka mellan 50 000 kronor till 250 000 kronor.

– Ansökan är väldigt enkel och skulle man behöva komplettera något hjälper vi till, säger Heléne Öhrvall.

Pengarna ska gå till externa konsulttjänster eller projektanställningar och den sökta summan ska medfinansieras med minst lika mycket av företaget.

I fjol tog pengarna inte slut, men annars har checkarna för Internationalisering tagit slut under första halvan av året.

– Vi märkte av att det är högkonjunktur och företagen hade inte tid att söka i fjol. Jag tror på ett ökat intresse för digitaliseringspengarna. Det gäller att inte vänta för länge med sin ansökan, säger Heléne Öhrvall.

Läs mer om näringslivet i Näringslivsbilagan

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här.

Senaste bostadsköpen i TTELA:s område hittar du här.