Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

MÅNGA UTMANINGAR. Att få igång produktionen, få kunder att beställa Saab-bilar, fortsätta elbilsutvecklingen och expandera organisationen ytterligare - det är de tunga uppgifter som vilar på Mattias Bergmans axlar.

Bergman vd för Nevs

16:25 Mattias Bergman blir tillförordnad vd för Nevs. Det bekräftade bolaget på måndagen. Den kandidat som var aktuell har hoppat av.

TTELA skrev i dag om att Nevs hållit på att rekrytera en vd, en titel ägaren Kai Johan Jiang har i dag. Och nu står det klart att Mattias Bergman, i dag affärsutvecklings-, samhälls- och kommunikationschef, kliver in som vd. Men han är tillförordnad vd fram till att man lyckas rekrytera en permanent vd, skriver bolaget i ett pressmeddelande i dag.

– Vi hade en kandidat till vd-posten, men denne har fått tackat nej av personliga skäl, säger bolagets presschef, Mikael Östlund.

Under den period på ett antal månader som det tar att rekrytera en permanent vd går Mattias Bergman in som högsta chef för elbilsföretaget på Stallbacka.

– Vi behöver en person som leder verksamheten på plats i Trollhättan. Dels siktar vi på produktionsstart senare i höst, sedan handlar det om att förbereda marknadsföring, säger Mikael Östlund.

Bolaget saknar även marknadschef i dag, även om man har personer med denna kompetens inom detta område.

– Förutom vd räknar vi med att kunna tillsätta denna position inom de närmaste månaderna.

Mikael Östlund framhåller att Mattias Bergman är den person som arbetade fram affärsplanen för Nevs i nära samarbete med Kai Johan Jiang.

– Han och Kai Johan Jiang känner varandra sedan 20 år tillbaka.

Jiang och Bergman träffade varandra i Västerås, där Nevs ägare studerade medan Bergman var lokalt ansvarig för Exportrådet och de båda är 47 respektive 46 år gamla. Mattias Bergman har en lång erfarenhet av arbete på Exportrådet – i dag Business Sweden – i Asien: Japan, Korea och Malaysia och Kina. Han har haft olika ledande befattningar där.

– Jag är väldigt glad över att Mattias har accepterat att leda Nevs tills dess att vi har rekryterat en permanent vd. Mattias bevisade resultat av att utveckla internationella affärer är en självklar styrka. Nevs huvudägare Kai Johan Jiang fortsätter som CEO att fokusera på den strategiska utvecklingen av Nevs och dess samarbeten, säger Karl-Erling Trogen, styrelseordförande i Nevs, i ett uttalande.

Mattias Bergman själv kommenterar den nya rollen med följande.

– Det är med stolthet och ödmjukhet som jag tackat ja till rollen som tf vd för Nevs.

Tillsammans med ledningsgruppen kommer jag att förbereda för en produktionsstart senare i år och vi kommer att fortsätta att utveckla företaget till att bli en ledande producent med fokus på elbilar.

Mattias Bergman har en Master of Business Administration från Copenhagen Business School och en fil. kand. från Stockholms universitet.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här.

Senaste bostadsköpen i TTELA:s område hittar du här.