Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ny chef. Cecilia Frisk blir ny publisher på TTELA.

Cecilia Frisk blir publisher på TTELA

Cecilia Frisk blir ny ansvarig utgivare för TTELA, Trollhättan 7 Dagar samt Vänersborgaren. Hon tillträder sin tjänst som publisher under augusti.

TTELA satsar på den lokala journalistiken. En del i detta är att rekrytera en publisher, som förutom att vara ansvarig utgivare, även har det övergripande ansvaret för journalistik och ekonomi.

– Jag vill satsa på lokal kvalitetsjournalistik, säger Cecilia Frisk

Sedan två år tillbaka arbetar hon som redaktionschef och ställföreträdande ansvarig utgivare på Hallands Nyheter, som också ingår i Stampen.

Sin journalistiska karriär inledde hon på Göteborgs Posten, som bland annat ekonomiredaktör, chef för nyhetsredaktionen och chef för den digitala utvecklingsgruppen.

– På GP hade jag olika positioner. Bland annat var jag ansvarig för bilindustrin under en period, och då var jag en hel del i Trollhättan.

Annars kan hon ännu inte jättemycket om orterna inom tidningens spridningsområde.

– Det måste jag lära mig mer om. Jag är nyfiken och vill lära mig och det ska bli jättekul att driva tidningen framåt tillsammans med medarbetarna.

När Cecilia Frisk var 20 år flyttade hon från Karlskoga i Värmland till Göteborg för att börja på Handels.

Under finanskrisen i början av 1990-talet blev hon uppsagd från sin tjänst som företagsrådgivare på Nordbanken.

– Då var det väldigt jobbigt som småbarnsförälder, men det gav samtidigt en stor livserfarenhet.

Cecilia Frisk bytte karriär och började på journalisthögskolan i Göteborg, där hon gjorde sin praktik på Göteborgs Posten.

– Cecilia har en stor kompetens med utbildning inom såväl journalistik och ekonomi då hon är civilekonom. TTELA står för ett antal utmaningar framöver och jag är övertygad om att hon är helt rätt person för att genomföra dessa, säger Johan Hansson vd Stampen Media.

Rekryteringen skedde såväl externt som internt. Johan Hansson är glad över att kunna rekrytera internt, då Cecilia Frisk har mångårig erfarenhet inom Stampen där hon började 1996. Hon bor i Göteborg men ser inte pendling som något problem.

– Det viktigaste är närvaro. Jag var väldigt mycket på plats i Varberg och Falkenberg, även kvällar och helger. Jag har möjlighet till det då vi har två vuxna barn som flyttat hemifrån.

I satsningen på den lokala journalistiken kommer TTELA även att anställa två nya reportrar från den 1 september.

– Vi ska bevaka och granska utifrån de förutsättningar vi har. Det är unik lokal journalistik och vi ska både oroa och roa. Jag tror verkligen på det här, säger Cecilia Frisk.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här.

Senaste bostadsköpen i TTELA:s område hittar du här.