Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Janerik Henriksson/TT
Bild: Janerik Henriksson/TT

Coronautbrott på Ikea-varuhus i Uddevalla

Flera i personalen på Ikea i Uddevalla har smittats av coronaviruset, enligt uppgifter till P4 Väst. Möbeljättens presskontakt Mattias Hennius bekräftar uppgifterna för GP:
– Det är elva personer som har bekräftad covid. Några av dem har varit i kontakt med kunder och några har det inte, säger han.

Personal på Ikea i Uddevalla har smittats av covid-19. Enligt uppgifter till P4 Väst skulle det röra sig om stor smittspridning i flera delar av varuhuset.

Ikea bekräftar för GP att elva personer i personalen har smittats av coronaviruset.

– Men man ska komma ihåg att det jobbar ungefär 300 personer på varuhuset och det är ett drygt tiotal som har bekräftad smitta, säger Mattias Hennius.

LÄS MER: Ikea stoppar försäljning av knäckebröd – kan innehålla giftig gas

Oklart om de har smittats på jobbet

– Det är elva personer som har bekräftad covid. Om de har fått det på jobbet kan jag inte svara på.

Har de varit i kontakt med kunder?

– Några av dem har varit i kontakt med kunder och några har det inte. Man kan säga såhär, vi följer samma rutiner som hela samhället och så fort du har symptom ska du såklart gå hem, säger Mattias Hennius.

Kommer ni att göra någon smittspårning?

– Absolut. Vi har en rutin som är att när man får bekräftad covid informerar chefen de personer hen har träffat. Man berättar helt enkelt att din kollega har fått covid så nu kan det vara bra att vara extra observant, säger Mattias Hennius.

LÄS MER: Ikea-leverantör sparkas efter att ha förfalskat intyg

Ikea i Uddevalla är öppet som vanligt

Han understryker att Ikea följer de restriktioner och rekommendationer som finns på alla sina varuhus, bland annat genom att begränsa antalet besökare till en per tio kvadratmeter, att de medarbetare som kan jobbar hemma och att man har infört extra städrutiner i varuhusen.

– Sedan har vi sett till att inte ha några fysiska möten och vi har markerat upp så att det hålls avstånd över allt. Det gäller ju inte bara medarbetare utan även kunder, säger Mattias Hennius.

Han fortsätter:

– Detta är såklart tråkigt för de medarbetare som har blivit sjuka, och det är vi ledsna för. Men varuhuset är öppet som vanligt och det påverkar inte verksamheten.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här.

Senaste bostadsköpen i TTELA:s område hittar du här.