Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Därför höjer Telenor priset på abonnemang

Nu blir det dyrare att vara kund hos Telenor. Operatören höjer priset på några av sina gamla abonnemang med upp till 100 kronor i månaden. Anledningen: slopade roaming-avgifter i EU.

Från och med den 15:e juni i år ska det kosta lika mycket att sms:a, ringa och maila oavsett om du är i Sverige, Grekland, Italien eller Norge. I april röstade nämligen EU-kommissionen igenom ett förslag som i princip skrotar alla avgifter på datatrafik mellan länder som är med i EU eller det ekonomiska samarbetsavtalet EES.

1 200 extra per år

Nu svarar Telenor på beslutet genom att höja priset på en del av sina gamla abonnemang, rapporterar PC för Alla. Enligt sajten höjer Operatören bland annat priset för sina äldre abonnemang Fri Surf 299 och 399, avtal som inte längre går att köpa, med 100 kronor per månad. Det nya priset gäller från och med juni och Telenor motiverar det med att kunden får med sig 15GB av surfmängden och hela potten för samtal, sms och mms när den åker utomlands.

Alla kunder ska ha informerats om höjningen genom sms. Den som inte vill betala extra behöver bara byta abonnemang, enligt Telenor.

De höjer inte

– Vi vill naturligtvis inte att kunderna med gamla abonnemang ska byta operatör, vilket de har full rätt att göra, utan fortsätta att se våra erbjudanden som konkurrenskraftiga. Det enda sättet vi kan behålla en kund är genom att ha det bästa erbjudandet. Med EU-kommissionens nya regler, om slopade extrakostnader för roaming, var vi tvungna att göra de här förändringarna för vissa gamla abonnemang, säger operatörens presschef Aron Samuelsson till PC för Alla.

Konkurrenterna har valt att hantera förändringen på olika sätt - varken Tre eller Telia planerar några prishöjningar på gamla abonnemang, medan Tele2 inte gått att nå för ett svar.

Enligt Telenor gäller prishöjningarna en mycket liten del av operatörens kunder.

För de allra flesta gäller oförändrat pris och en höjning av datapotten om man har över 12 GB inskrivet i sitt abonnemang, uppger Telenor.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här.

Senaste bostadsköpen i TTELA:s område hittar du här.