Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Dalsspira ansöker om rekonstruktion

Mejeriet i Färgelanda har beslutat att ansöka om rekonstruktion på grund av ändrat beteende efter pandemin. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande.
”Ett tungt beslut att fatta”, skriver vd Mikael Olsson i pressmeddelandet.

På onsdagseftermiddagen beslutade Dalsspira mejeris styrelse att lämna in ansökan om rekonstruktion till Vänersborgs tingsrätt. Anledningen till ansökan är enligt företaget att det råder ekonomiska problem till följd av ett ändrat köpbeteende. Styrelsen menar på att Dalsspira är i behov av att förändra både operativa och organisatoriska delar, för att få en lönsam ekonomi.

Fram till våren 2020 hade företaget en ökande försäljning och utvecklingsmönstret hade gått framåt. Men med covid-19 följde en minskning i efterfrågan för färsk mjölk. Samtidigt som mjölkförsäljningen minskat har företaget ökat försäljningen av grillost. Men det har inte kunnat kompensera för mjölktappet.

Beslutet om rekonstruktion anses av styrelsen vara nödvändigt för att ge bolaget den tid som behövs för att kunna omstrukturera till lönsamhet. De hoppas kunna tillvarata intressegruppernas intressen på bästa sätt.

”Ett tungt beslut att fatta”, skriver vd Mikael Olsson i pressmeddelandet.

Mejeriet ska försöka fortsätta produktionen på ett sätt så att rekonstruktionen påverkar medarbetare, leverantörer och kunder så lite som möjligt.

LÄS OCKSÅ: "Närproducerat är vår nisch"

LÄS OCKSÅ: Här görs grillosten som fått högsta betyg

LÄS OCKSÅ: Dalsspira vann upphandling av mejeriprodukter

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här.

Senaste bostadsköpen i TTELA:s område hittar du här.