Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vera kök och bar försattes i konkurs i januari 2023. Efter detta lades Vänersborgskrogen ut på auktion och köptes av en hemlig köpare. Bild: Andreas Olsson
Vera kök och bar försattes i konkurs i januari 2023. Efter detta lades Vänersborgskrogen ut på auktion och köptes av en hemlig köpare. Bild: Andreas Olsson

Efter auktionen – detta är Veras hemliga köpare

Vera kök och bar försattes i konkurs i januari 2023. Efter detta lades Vänersborgskrogen ut på auktion och köptes av en hemlig köpare. Nu kan TTELA berätta att det är fastighetsägaren själv som köpt inrättningen – och vad framtidsplanerna är.

Veras hemliga köpare är inte längre hemlig. Fastighetsägaren Frida fastigheter äger inte längre bara byggnaden i sig, utan även allt som finns där i. Visionen är dock inte att själva börja driva verksamheten, berättar Hans Kristian Voldstad, ägare av Frida fastigheter.

– Vi letar nu efter en hyresgäst. Vi kan erbjuda ett komplett paket till den som vill driva allt från nattklubb till sportbar, säger han.

Fanns andra intressenter

Köksutrustning, porslin och möbler finns till förfogande till en framtida hyresgäst. Beroende på vem hyresgästen blir kan allt från namnbyte till ommöblering vänta före detta Veras innan det öppnar igen.

Hans Kristian Voldstad är nöjd med köpet då detta ger en chans för en fortsatt verksamhet i lokalen.

– Det fanns andra intressenter, men ingen som ville följa våra riktlinjer. Nu kommer Veras inte flyga iväg åt ett annat håll. Vi vill att det ska vara en fortsatt serveringsverksamhet och att lokalen används för det den är byggd för, säger han.

LÄS OCKSÅ: Vera kök och bar såld i sin helhet – köparen hemlig

LÄS OCKSÅ: Fastighetsbolagets planer för den klassiska lokalen

LÄS OCKSÅ: Vera kök och bar ute på auktion: ”Vi brukar lyckas”

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här.

Senaste bostadsköpen i TTELA:s område hittar du här.