Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/4

Gula Huset stänger på obestämd tid

Café Gula Huset i Brålanda har stängt.
– Det blir mer lönsamt för oss att hålla stängt, säger Kent Berntsen som driver företaget tillsammans med sin fru Frida Wiljansros.

Redan i mitten av mars förra året valde de att göra om sitt café till take away-restaurang, där maten lämnades ut via ett fönster.

LÄS MER: De gör om sitt kafé till take away-restaurang

När värmen kom flyttade de sitt café på utsidan och det blev en liten coronaaanpassad tältstad.

Tältstad

Tältstaden plockades ned och verksamheten anpassades inomhus under en kortare period under hösten till nya restriktioner kom. Då blev det åter take away.

LÄS MER: ”Varje dag innebär att ytterligare företag försvinner”

– Vi såg ingen annan möjlighet då det är rätt så trångt inne i lokalen. När julen närmade sig ville vi gärna kunna erbjuda julmat och det var något många uppskattade det. Julpåsen resulterade i en nyårspåse, säger Kent Berntsen.

Nu är det januari som brukar vara en tuff månad och därför ser de ingen annan möjlighet än att stänga på obestämd tid.

LÄS MER: Fridas dubbeldröm blev verklighet i Brålanda

– Det viktigaste är att folk håller sig friska och att vi klarar oss igenom det här. Det är bara att hoppas att vaccineringen går snabbt och att de kan börja släppa på restriktionerna efter hand.

Kent Berntsen tycker det hade varit bättre att det kommit beslut från regeringen om att restaurangerna stängt ned helt, än de nya restriktioner som kommit, ofta med kort varsel.

”Konkurs inget alternativ”

– Nu ser man i stället att restauranger går i konkurs över allt. Vi har en enskild firma, så för oss är inte konkurs något alternativ.

Frida Wiljansros och Kent Berntsen har drivit Gula Huset sedan 2015. De har under åren arrangerat en rad olika musikevent, men 2020 blev inte alls som det var planerat.

– Vi har inte haft några anställda de senaste åren utan drivit det själva, vilket är tur, men det blir ett extra hårt slag efter som vi tycker det är så roligt. Detta är även vårt hem och vi hoppas att vi kommer klara oss till våren.

Tackar alla gäster

Via sin Facebooksida förklarar de varför de stänger och passar även på att tacka alla gäster.

”Som det ser ut just nu så vet vi inte när vi kommer att öppna igen eller om vi kommer att göra det! År 2020 har tagit ordentligt hårt på oss och vårt café! Vi sänder våra varmaste kramar och stort ödmjukt Tack till var och en av Er som funnits vid vår sida detta året men också åren dessförinnan! Vi har utan tvekan världens finaste gäster/vänner!”

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här.

Senaste bostadsköpen i TTELA:s område hittar du här.