Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lisebergs vd Andreas Veilstrup Andersen (i mitten) lämnar sitt uppdrag. På bilden syns han tillsammans med Magnus Eriksson från Trafikverket och Julia Vasilis, informationschef på Liseberg. Bild: Anders Ylander
Lisebergs vd Andreas Veilstrup Andersen (i mitten) lämnar sitt uppdrag. På bilden syns han tillsammans med Magnus Eriksson från Trafikverket och Julia Vasilis, informationschef på Liseberg. Bild: Anders Ylander

Lisebergs vd lämnar – flyttar hem till Danmark

Lisebergs vd Andreas Veilstrup Andersen lämnar sitt uppdrag – han flyttar i stället till Tivoli i Köpenhamn. En av orsakerna är att hans familj bor i Danmark.

Dansken Andreas Veilstrup Andersen kom till Liseberg 2011 och har sedan dess varit vd för företaget. Men nu lämnar han sin post – och blir i stället vice vd på Tivoli i Köpenhamn.

– Det har varit en intensiv och kul tid, men samtidigt väldigt utmanande, säger Veilstrup Andersen.

Varför slutar du?

– Det är flera orsaker. Dels har jag varit här i åtta-nio år, dels bor min familj i Köpenhamn och dels fick jag en chans att komma hem med ett nytt jobb på Tivoli. Alla de sakerna tillsammans ledde fram till mitt beslut.

"Jag älskar Liseberg"

Den avgående vd:n påpekar också att det är ett avsked med blandade känslor.

– Det är lite bittersött. Jag älskar Liseberg och jag håller mina kollegor väldigt högt, detta är ett kapitel i mitt liv som har format mig mycket som människa. Samtidigt ger det också möjligheter. Åtta-nio år är en lång period i den här rollen och det kan vara bra med nya krafter och andra perspektiv, säger Veilstrup Andersen.

Vilka blir de största utmaningarna för din efterträdare?

– Vi har ett stort jubileumsprojekt som är i startgroparna, det kommer att ta mycket fokus. Men i övrigt känner jag att det är ett ganska välskött företag.

Vd-jakten snart igång

Ännu har ingen ersättare presenterats – men Lisebergs styrelse håller möte under måndagskvällen och kommer då att inleda processen med att rekrytera en ny vd. Moderaten Christer Holmgren är ordförande i Lisebergs styrelse:

– Det följer en förutbestämd process när man rekryterar en vd till ett kommunalt bolag och det är den vi kommer att påbörja nu, säger han.

Kan du säga något om vilken typ av person ni söker?

– Nej, det kan jag inte. Detta är väldigt nytt och hela styrelsen ska vara med i beslutsprocessen.

Hur lång tid kommer det att ta?

– Nu är vi snart framme i maj. Vi kommer inte att ha någon på plats innan sommaren, det har jag svårt att se.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här.

Senaste bostadsköpen i TTELA:s område hittar du här.