Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Mattias Bergman slutar som vd för Nevs

En era är över och den förste augusti lämnar på grund av hälsoskäl Mattias Bergman uppdraget som vd på Nevs. Fram tills att en efterträdare utsetts kommer två kolleger i ledningen ta över vd-uppgifterna.

Mattias Bergman har varit med på Nevs resa sedan starten och han anställdes som vd hösten 2013. En resa som tar slut förste augusti när han slutar sitt uppdrag som vd på företaget. Orsaken till att han lämnar uppdraget beror inte på att han tröttnat på jobbet. Det har med hans personliga hälsa att göra.

– Han har genomgått flera operationer, men har fortfarande smärtor, bland annat för att han hela tiden prioriterat jobbet före hälsan. Nu har läkarna förklarat att han måste satsa på minst 50 procents rehab om han ska kunna bli bra. Men det går inte att jobba halvtid som vd på Nevs och därför har han kommit fram till det här beslutet, berättar Nevs kommunikationschef Fredrik Fryklund. Mattias Bergman själv lämnar i nuläget inga kommentarer.

Läs mer: Bergman vd för Nevs

Han och hans kolleger på Nevs beklagar att Mattias Bergman måste sluta. Men ingen ifrågasätter att detta är rätt beslut, alla har förståelse för att Mattias Bergman tar sin hälsa på allvar.

Någon permanent ersättare har ännu inte utsetts av styrelsen. Fram tills att en ny vd hittats kommer en interimslösning vara på plats med ett par personer i Nevs ledning som tar över Mattias Bergmans arbetsuppgifter.

– Stefan Tilk som i dag är koncernchef kommer att gå in som tillförordnad vd. Samtidigt kommer Morgan Fransson som i dag är produktionschef i Trollhättan i praktiken bli chef över hela verksamheten i Trollhättan. Båda behåller även sina tidigare positioner, berättar Fredrik Fryklund.

Kommunikationschefen konstaterar samtidigt att Nevs befinner sig i ett gynnsamt läge.

– Vi har både presenterat nya konceptbilar och ska snart börja tillverka 9-3:orna. Dessutom har vi en ny affärsplan som tilltalar andra i branschen och även investerare. Efter midsommarhelgen skrevs till exempel ett MoU med kinesiska Didi, som kan komma att betyda mycket för Nevs utveckling.

Läs mer: Viktigt avtal tecknat med Kinas "Uber"

Trots att Mattias Bergman slutar som vd kommer han att vara kvar på företaget, något Fredrik Fryklund också ser som positivt.

– Han lämnar inte Nevs, utan kommer, vid sidan av sin rehab, bistå företaget med hjälp i olika sammanhang.

Enligt Fredrik Fryklund har Mattias Bergman i sin roll som vd betytt oerhört mycket för Nevs som företag.

– Han har verkligen satt sin prägel på Nevs under alla de här åren. Självklart har han en mycket, mycket stor del i att Nevs är vad det är i dag.

Trots att vd:n snar lämnar företaget kommer processen att hitta en efterträdare inte att hastas fram.

– Vi har en mycket bra bemanning i ledningen och på det viset sitter vi inte i sjön.

Läs mer: Nevs vd: "Första elbilen ska lämna linan 2017"

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här.

Senaste bostadsköpen i TTELA:s område hittar du här.