Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Brothersbutiken ligger i Siba-huset på Överby. Polarn o pyret ligger i Etage. Bild: Stefan Bennhage
Brothersbutiken ligger i Siba-huset på Överby. Polarn o pyret ligger i Etage. Bild: Stefan Bennhage

Modekedjor i rekonstruktion

Två modekedjor, som har butiker på Överby, drabbas nu av rekonstruktion till följd av en dykande aktie i coronapandemins spår. Butikerna är del av varsin kedja som har samma moderbolag.

RÄTTELSE: I en tidigare version av den här artikel framgick felaktiga uppgifter om huruvida butikerna på Överby och Torp påverkas av bolagens rekonstruktion.

Klädkedjorna Polarn O. Pyret och Brothers samt Department & Stores med verksamhet i NK-varuhusen blöder pengar i spåren av coronapandemin. Moderbolaget RNB Retail and Brands har ansökt om företagsrekonstruktion för de tre dotterbolagen och aktien rasar på börsen.

LÄS MER: Coronaviruset leder till ändrade öppettider på Överby och Odenhuset

Klädbutiken Brothers finns både i Siba-huset på Överby och på Torp köpcentrum.

– Jag äger själv min Brothers-butik, så den här rekonstruktionen av moderkedjan påverkar inte min butik, säger Tomas Rundqvist, ägare av Brothers på Överby.

Thomas Rundqvist säger att även butiken på Torp ägs privat.

LÄS MER: Joy ansöker om konkurs

Polarn o pyret har en butik på Etage. Såväl butikerna som e-handeln kommer vara öppna och pågå under rekonstruktionen enligt moderbolaget.

"Rekonstruktionerna är nödvändiga för att dels kortsiktigt ge bolagen förutsättningar att ta sig igenom den extrema situation som covid–19 innebär samt dels långsiktigt ge bolagen den tid som behövs för att få att lösa deras finansiella situation", skriver kedjan i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Matbutikerna som öppnar tidigare