Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Näst största vinsten någonsin för VBG Group

Inte sedan högkonjunkturen 2007 har VBG Group gjort ett sådant bra resultat. Vinsten för 2016, efter finansiella poster, blev 168 miljoner kronor.

Verksamhetsåret 2016 avslutades med förvärvet av Mobile Climate Control Group Holding, vilket innebar att koncernen fått ett fjärde ben. Förvärvet gjordes den 23 november och påverkar mest det fjärde kvartalet.

Omsättningen ökade detta kvartal med nästan 44 procent mot året före, till 465 miljoner kronor. Årsomsättningen för koncernen ökade med 17 procent, till drygt 1,5 miljarder kronor.

– Detta är totalt sett vårt näst bästa resultat någonsin. Endast under superkonjunkturen 2007 gjorde vi ett något bättre reslutat, säger Anders Birgersson, vd och koncernchef.
Han har precis presenterat resultatet för styrelsen. 

– Nu har vi bra närvaro i Europa och Nordamerika. Det ser stabilt ut.
Det finns, enligt Anders Birgersson, goda förutsättningar att 2017 ska bli ett nytt rekordår då det finns goda tillväxtmöjligheter framöver.

VBG Truck Equipment fortsätter att leverera stadigt och för 2016 levererar divisionen sin högsta försäljning och vinst någonsin.  Edscha Trailer Systems ligger såväl för det fjärde kvartalet och för helåret på omsättning och rörelseresultat i nivå med förväntningarna.

Ringfeder Power Transmission befinner sig i samma läge som tidigare under året, med en relativt svag efterfrågan på flera marknader. Birgerssons bedömning är att divisionens marknad har nått sin botten och de förväntar sig därför en uppgång, men det är fortfarande svårt att säga när den kommer. 

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här.

Senaste bostadsköpen i TTELA:s område hittar du här.