Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Kortslutning orsakade brand på Nevs

Räddningstjänsten larmades vid 9.30-tiden på tisdagen till biltillverkaren Nevs fabrik i Trollhättan. – Det har brunnit i ett testrum vid den tekniska avdelningen inne i fabriken, säger Peter Grönros, inre befäl vid räddningstjänsten i Trollhättan

Enligt Peter Grönros ska det ha blivit kortslutning i samband med att ett batteri testades, vilket gjorde att det blev så pass varmt att det började brinna.

Branden hann dock inte att bli särskilt omfattande.

– Vi har släckt branden och avslutat vår insats. Det kan ju bli såhär när man håller på att testa saker, testrum byggs ju på ett visst sätt branden så branden var väldigt begränsad, säger Peter Grönros.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelsen.

Biltillverkaren Nevs, (National Electric Vehicle Sweden AB) utvecklar elbilar och köpte 2012 upp delar av Saab Automobils konkursbo och bedriver sin verksamhet i den gamla Saabfabriken i Trollhättan. 

Nevs presenterade 2014 sina första modellexempel på sina framtida bilar. Första modellen som presenterades var en 9-3 sedan, som bygger på tekniken från den gamla Saab-modellen med samma namn.  Nevs har ännu inte börjat serietillverka några bilar. Tanken är att de ska tillverkas i samverkan med fabriken i Trollhättan och en fabrik i Kina. 

Tanken är att bilarna ska börja tillverkas nästa år. Produktionsstarten har dock vid flera tillfällen skjutits upp de senaste åren.