Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Phantom Auto gör det möjligt för en mänsklig operatör att på distans styra ett autonomt fordon när det stöter på ett scenario som fordonet inte kan hantera på egen hand.

Nevs i nytt samarbete om självkörande fordon

Nevs har tecknat ett nytt samarbete för att utveckla sitt projekt med självkörande bilar. Den nya partnern heter Phantom Auto, som är ledande inom fjärrstyrda säkerhetsteknologier för elbilar.

Phantom Auto har sitt säte i Silicon valley och är specialiserat på lösningar som gör det möjligt för en fjärransluten operatör att ta över driften av en självkörande bil om det händer något i trafiken som den inte kan lösa själv.

LÄS MER: Nevs har samarbetat från dag ett

Nevs ser det som en perfekt samarbetspartner i strävan att forma mobilitet för en mer hållbar framtid och att försäkra sig om den mest effektiva och säkra implementeringen av Nevs elbilar globalt.

– Våra självkörande fordon ska kunna köra från A till B, vilket innebär att de måste klara av hinder de kan komma att möta på vägen. Det kan gälla vägarbeten, oplogade vägar och andra oförutsedda stopp. Det här är spännande och jag är mycket glad att vi har fått Phantom Auto som partner, säger Nevs vd och koncernchef, Stefan Tilk i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Så gick det med Nevs-avtalen