Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/9

Nevs licens i Kina klar

Nevs licens för att tillverka bilar i Kina blev beviljad under onsdagen.

Det är den nationella utvecklings- och reformkommissionen, NDRC, som  har godkänt licensen som krävs för att få tillverka elfordon.

– Jag är mycket tacksam för godkännandet av vår elbilsproduktionslicens som vi nu mottagit. Det är en väldigt viktig milstolpe för Nevs som är grundat på Saabs 70-åriga historia. Det innebär att vi nu kan ta nästa steg för att realisera vår långsiktiga vision - att forma mobilitet för en mer hållbar framtid, säger Kai Johan Jiang, styrelseordförande Nevs i ett pressmeddelande.

Nevs är den första biltillverkaren med utländska delägare som har beviljats med en ny produktionslicens för elbilar i Kina av den kinesiska myndigheten NDRC. Produktionslicensen är ett krav för att man ska få starta produktion av elbilar i Kina.

Att det tagit lång tid då många företag har ansökt om att få tillverka elbilar i Kina.

Stommen till den nya fabriksbyggnaden i Tianjin är nästan färdig. I slutet av året är planen att produktionen av elbilar ska sätta igång.

– Vi jobbar på med vår plan och har en bra dialog med myndig­heten i Kina som för tillfället går igenom allt material de fått in, samtidigt som bygget med vår fabrik går vidare, sade presschef Ulrika Hultgren till TTELA tidigare.

Nevs har sedan tidigare ett ­avtal med Panda New Energy om att ­leverera sammanlagt 250 000 ­elfordon. Det handlar om 150 000 bilar som bygger på den gamla Saab 9-3-modellen samt 100 000 eldrivna­ skåpbilar och minibussar. På sikt kan det bli aktuellt med leverans av ännu fler fordon.

Läs också: