Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Leif Karlsson.

Säkerhetsföretag växer i nya lokaler

20 personer har anställts sedan säkerhetsföretaget Nokas etablerade sig i Trollhättan i juni. Antalet anställda förväntas stiga ytterligare, och nu har företaget flyttat in i en del av Lears tidigare lokaler på Hojum.

Fastigheten på Hojum börjar fyllas med nya verksamheter. Gymgrossisten har den största ytan och nu har även Nokas flyttat in.

– Vi vann upphandlingen för Trollhättans stad och de kommunala dotterbolagen, och sex veckor efter var vi igång i tillfälliga lokaler, berättar Leif Karlsson, vd och driftschef för Nokas Bevakning Väst.

Sedan tidigare har de haft kontor i Uddevalla, men med en så stor uppdragsgivare som Trollhättans stad, samt dess dotterbolag, ville företaget finnas på plats.
Sedan den första december finns de i nyrenoverade lokaler för väktarna, samt flera kontor.

Nokas startade i norska Tönsberg 1987. Leif Karlsson, som började arbeta som ordningsvakt för 36 år sedan, startade Bohusläns Säkerhetstjänst 1996. 2013 sålde han 70 procent av företaget till Nokas.

– Jag ville bredda verksamheten. Nokas består av flera olika ben, säger Leif Karlsson.
Säkerhet är bara en av sex olika verksamheter. Teknik är en annan, där larm, brandlarm, kameraövervakning, passagesystem och låssystem finns under. Även denna verksamhet finns nu i Trollhättan.

– Det är en styrka att vi kan erbjuda en helhet till kunderna, säger Leif Karlsson. 
Nokas har även larmcentraler i Stockholm, Göteborg och Jönköping, varav den sistnämna är samordnare för värdehantering. Nokas Energi har specialiserat sig på kärnkraftverk, med all säkerhet kring dessa. Det sista benet är bevakning av flygplatser, där Arlanda blir en ny kund från 1 april, och koncernen växer med 1 000 anställda på en dag.

Att växa ytterligare från dagens 20 anställda i Trollhättan tror Leif Karlsson är rimligt.

– När vi finns här på plats har vi fått nya företag som kunder. Målet är att vi ska ha så många kunder att vi ska kunna vara kvar i fall vi inte vinner upphandlingen för Trollhättans stad när kontraktet går ut om fem år.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här.

Senaste bostadsköpen i TTELA:s område hittar du här.