Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Sevim Gurdal är årets kvinnliga företagare

Årets kvinnliga företagare är utsedd. Hon heter Sevim Gurdal och driver SG Interiör. Och det var en tårögd företagare som tog emot publikens applåder på Internationella kvinnodagen.
– Det här är det största som hänt mig, säger hon.

Det var glädjetårar i Odenhuset på tisdagskvällen.

På självaste Internationella kvinnodagen fick Sevim Gurdal, som driver butiken SG Interiör, komma upp på scen och ta emot utmärkelsen för årets kvinnliga företagare i Trollhättan. Och det var en tårögd och berörd pristagare som mötte publikens applåder.

– Helt otroligt, det här är det största som hänt mig – det är helt sant, säger Sevim Gurdal till TTELA.

Fem kvinnliga företagare nominerades till den alldeles färska utmärkelsen, som flera organisationer, bland annat Integrationsforum och TTELA står bakom. Och när läsarna sagt sitt stod det klart att Sevim Gurdal tog hem segern. Omkring 2 500 personer röstade och cirka 650 av dessa lade sin röst på Sevim Gurdal.

”Som en familj”

Men att hon själv skulle bli årets kvinnliga företagare var hon inte beredd på.

– Jag trodde att det var ett skämt. Jag hade inte ställt in mig på att jag skulle vinna, jag tyckte att alla de nominerade var superduper. Men jag blev så glad och började storgråta givetvis. Sedan ringde jag till min syster, som var den första jag skvallrade till.

I nomineringen lyfts att Sevim Gurdal driver en butik där man kan komma och småprata och när hon ropades upp på scen nämndes att hon känner sina kunder vid namn.

Hur har du lyckats få det så?

– Kanske för att jag är ganska öppen själv. Jag är intresserad av människor och då blir det att de öppnar sig. Vi är som en liten familj, jag och mina kunder. Det är jättehärligt.

”Följt min dröm”

Men hon ser sig fortfarande inte som någon förebild, trots dagens utmärkelse.

– Jag är en vanlig tjej som följt min dröm, typ.

Sevim Gurdal säger att hon tycker att det är viktigt att Internationella kvinnodagen uppmärksammas, för allas lika värde. Och om att på just 8 mars utses till årets kvinnliga företagare säger:

– Det känns fantastiskt bra. Så fort jag känner tvivel på mig själv ska jag titta på det här diplomet. Det betyder jättemycket.

Fira med fika

Hur ska du fira?

– Jag ska fika på Espresso house med mina syskonbarn. Och min syster, min mamma och svåger är med.

Förhoppningen är nu att utmärkelsen får leva vidare.

– Det har varit en jättelyckad dag idag, och vi har pratat om att vi ska ha en fortsättning nästa år, så det är tanken, säger Maria Hesselroth, marknadsansvarig på TTELA och representant i juryn.

Juryns motivering

Sevim har med sitt positiva synsätt under 15 år etablerat SG Interiör som butiken där man inte bara handlar utan där man även kan ses och småprata. Hon visar att hjärta och hjärna är lika viktiga för ett framgångsrikt företag.

LÄS MER: En idol, konst och minifestival när kvinnokampen flyttade in mitt i stan

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här.

Senaste bostadsköpen i TTELA:s område hittar du här.