Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Stampen Media växer.  Bild: Langhjelm
Stampen Media växer. Bild: Langhjelm

Stampen Media tar över Alingsås Tidning

Stampen Media tar över Alingsås Tidning och Lerums Tidning. Däremot ingår inte Härryda-Posten/Partille Tidning i köpet vilket kan leda till att jobb försvinner.

Samtidigt som affären sker gör det västsvenska tidningshuset en överenskommelse med Gota Media och köper Alingsåskuriren och 50 procent av Ortstidningar i väst.

Med den andra storaffären tecknar Gota Media och Stampen Media ett intentionsavtal vilket innebär att Stampen Media köper 50 procent av aktierna av Ortstidningar i Väst, och blir därmed ensam ägare. Ortstidningar i Väst består av Kungälvs-Posten, Mölndals-Posten, Lokaltidningen STO, Kungsbacka-Posten samt ST-Tidningen.

100 miljoner kronor

Stampen Media köper också hela Alingsåskuriren av Gota Media.

LÄS MER: Alingsås Tidning begärs i konkurs

LÄS MER: Han utreder AT:s konkurs – målet är att tidningen ska leva vidare

Det innebär att Stampen-koncernen får cirka 30 000 ytterligare prenumeranter och ökar den årliga omsättningen med drygt 100 miljoner kronor.

– Vi säkerställer härmed den lokala kvalitetsjournalistiken i Alingsås med omnejd. Att vi samtidigt har skrivit ett intentionsavtal med Gota Media avseende förvärv av deras aktier i OTV och Alingsåskuriren är vi också mycket glada över, säger Johan Hansson, vd för Stampen Media.

Efter en lång, tung och oviss tid på Alingsås Tidning rådde viss lättnad efter torsdagens besked – på dagen en vecka efter att konkursförvaltaren kom till tidningen.

– Det känns bra att Stampen tror på verksamheten och vill satsa – det är den nystart vi behöver efter alla motigheter, säger Marcus Löfström, ordförande i den lokala journalistklubben.

Tjänster försvinner

Samtidigt finns smolk i glädjebägaren.

Härryda-Posten/Partille Tidning ses inte som tillräckligt lönsam och ingår inte i köpet.

– Vi har fått veta att det försvinner jobb, vilket förstås är väldigt tråkigt. Hur många det handlar om och var de tjänsterna tas är oklart, säger Marcus Löfström.

Stampen Media stärker härmed sin ställning som västkustens ledande nyhetsmediakoncern med närmare 250 journalister och över 230 000 prenumeranter digitalt och i papper.

Hallandspostens och Hallands Nyheters publisher, Viveka Hedbjörk, blir tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare i för Alingsås och Lerums Tidning, till en permanent lösning är på plats. Stampen Media behåller redaktionerna i Alingsås, Vårgårda och Lerum.

Unik kompetens

Boine Gepertz, koncernchef för Gota Media, säger så här om affären:

– Inom OTV finns en unik kompetens att driva och utveckla fådagarstidningar på ett mycket framgångsrikt sätt. I Alingsås har Kuriren en ovanligt stark position för att vara en gratistidning och våra medarbetare gör ett bra arbete som uppskattas av läsare och annonsörer. Nu vill vi medverka till att alla dessa tidningar hamnar i en gemensam struktur med Stampen Media som ägare.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här.

Senaste bostadsköpen i TTELA:s område hittar du här.