Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En ledande befattningshavare i detaljhandelskedjan sparkas efter sexköp. Bild: Henrik Montgomery/TT

Toppchef på Clas Ohlson får sparken efter sexköp

En ledande befattningshavare i Clas Ohlson har sparkats efter att ledningen fått veta att han ertappats med att köpa sex, skriver Di.

Det var under en riktad polisinsats som mannen greps på väg ut från en lägenhetsbordell på Södermalm i Stockholm, i slutet av januari. Händelsen ska ha inträffat i samband med att polisen i Stockholm genomförde ett stort antal tillslag mot lägenhetsbordeller tidigare i år, enligt Di.

Mannen, som har haft en ledande roll i detaljhandelsbolaget Clas Ohlson, dömdes till 50 dagsböter à 1 000 kronor, sammanlagt alltså 50 000 kronor. Dessutom skulle han betala 800 kronor till brottsofferfonden.

LÄS MER: Politiker utesluts efter sexuella trakasserier

Enligt Di framgick det så sent som tidigare i veckan av bolagets hemsida att mannen jobbade kvar inom detaljhandelskedjan.

– Jag kan bekräfta att vi fått kännedom gällande ett strafföreläggande gällande en ledande befattningshavare, under sen tisdag eftermiddag. Inom några timmar hade personen i fråga avskedats. Det är uppenbart att det är ett fullständigt oacceptabelt beteende, som står i direkt strid med bolagets värderingar, säger Niklas Carlsson, Clas Ohlsons informationschef, till tidningen.

Bröt allt samarbete

Händelsen är en i raden av de sexköp som uppdagats i media under första halvan av 2020. Bland annat ertappades entreprenören och tv-profilen Paolo Roberto av polis i en lägenhetsbordell under en riktad insats mot sexhandeln i mitten av maj.

Redan samma dygn erkände han sitt sexköp, och strax därefter valde matmärket "Paolos" att avbryta allt samarbete med sin frontfigur. Dessutom fattade flera livsmedelskedjor beslut om att stoppa inköp av produkter från varumärket.

Senare samma månad polisanmäldes Hans Forsberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka, för köp av sexuella tjänster. Han ertappades efter att ha besökt en misstänkt bordellverksamhet i Örgryte.

Även han erkände sexköpet och valde att lämna alla sina politiska uppdrag.

LÄS MER: Västsvensk toppolitiker polisanmäld för sexköp

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här.

Senaste bostadsköpen i TTELA:s område hittar du här.