Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Restauranger, caféer och krogar slipper betala kommunala avgifter under 2021.  Bild: Andreas Olsson
Restauranger, caféer och krogar slipper betala kommunala avgifter under 2021. Bild: Andreas Olsson

Trollhättans restauranger slipper fortsatt avgifter

Avgiftsfria uteserveringar och ingen avgift för tillsyn. Trollhättans stad har förlängt det tidigare beslutet över 2021 för att underlätta för caféer och restauranger.
– Vi vill ha en levande stad med restauranger även efter den här pandemin, säger Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande.

För att underlätta för det lokala näringslivet förlängs beslutet om avgiftsfria uteserveringar under hela 2021. Det kommer heller inte tas ut någon avgift för tillsyn enligt alkohollagen.

– Vi har valt att fatta de här besluten efter hand, eftersom ingen har kunnat säga eller förutspå hur länge vi ska leva med de restriktioner och rekommendationer som finns. Vi ser att det finns all anledning att redan nu bestämma att det inte blir någon avgift för de här delarna under hela 2021. Vi vill ha en levande stad med restauranger även efter den här pandemin och vi gör det vi kan, säger Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Restauranger slipper alkoholavgifter

Även näringslivschefen Helena Kortered uttalar sig i pressmeddelandet och uppmuntrar till coronasäkra besök hos de lokala aktörerna.

– Jag vet att många företagare, särskilt inom besöksnäring, handel och restaurang, är riktigt trötta på den här situationen. Det är fullt förståeligt. Vi vet att alla våra trollhätteföretag jobbar stenhårt med att anpassa sina verksamheter efter gällande restriktioner. Jag vill verkligen uppmuntra de som kan att stötta det lokala näringslivet på de coronasäkrade sätt som är möjliga, säger Helena Kortered, näringslivschef.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här.

Senaste bostadsköpen i TTELA:s område hittar du här.