Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trollhättebolaget Ellwee säljer efter kursras

Efter att Ellwee börsnoterades 2021 gick kursutvecklingen dåligt. Nu säljer bolaget hela sin elfordonsverksamhet, till en bråkdel av börsvärdet vid listningen.

När Ellwee First North-listades i början av förra året blev det ett av få börsnoterade bolag i Trollhättan. Grunden för verksamheten var då elfordonstillverkning, men bolaget sysslar även med försäljning av husvagnar och husbilar.

Nu säljer företaget dotterbolaget Ellwee MPV, som står för hela elfordonsverksamheten. Prislappen ligger på tio miljoner kronor. Ellwee kan eventuellt också i ett senare skede få en så kallad tilläggsköpeskilling, vilket innebär att de kan få 50 procent av realisationsvinsten om verksamheten säljs vidare inom två år från tillträdesdagen.

Köpare är Electric Moves AB som har säte i Malmö. Med köpet kommer även Ellwees amerikanska dotterbolag Ellwee Inc. Affären slutfördes i fredags, den 1 juli.

Kursras

I ett pressmeddelande skriver Ellwee att försäljningen innebär ”en reducering av en negativ resultatpåverkan som elfordonsverksamheten inneburit samtidigt som ELLWEE stärker sin finansiella position”, och att bolaget efter avyttringen endast är inriktad mot vinstdrivande verksamheter.

Efter det att bolaget listades hade det ett värde på 108 miljoner kronor, vilket sedan dess sjunkit avsevärt. Aktien tappat cirka 95 procent enligt infront, och börsvärdet uppgår just nu enligt Holdings till 47 miljoner kronor.

TTELA har sökt Ellwee för en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Nu är Elwee noterade på Nasdaqbörsen

LÄS OCKSÅ: Nytt företag startar i Trollhättan : Ellwee Mpv AB

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här.

Senaste bostadsköpen i TTELA:s område hittar du här.