Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Facket kräver schemalagt deltidsarbete och rätt till tandvård för H&M-anställda.

Protester mot H&M i New York

Nya protester mot H&M pågår utanför en av klädjättens största butiker i New York. Protesten, som är den senaste i raden i staden, handlar om de anställdas arbetsvillkor, rapporterar Dagens Nyheter.

Sedan maj i år har fackförbundet RWDSU, USA:s motsvarighet till Handels, försökt att förnya ett avtal som ger deltidsanställda bättre framförhållning gällande arbetstider.

Fackförbundets pressansvarige Chelsea Connor säger till tidningen att H&M vägrat delta i förhandlingarna med facket, vilket lett till en rad protester. Flera lokalpolitiker ska ha deltagit i protesterna.

TT har frågat H&M hur de ser på de anställdas arbetsvillkor och fackets krav kring schemaläggning och arbetstider. H&M:s presstjänst har mejlat följande kommentar som svar:

"H&M har alltid strävat efter att erbjuda alla anställda en bra arbetsplats med konkurrenskraftiga löner och förmåner. Vårt amerikanska team är för närvarande i förhandlingar med facket som representerar de anställda i H&M-butikerna på Manhattan. H&M USA ser fram emot att enas om ett nytt avtal med facket som både återspeglar våra värderingar och uppfyller de åtaganden vi har mot de anställda".