Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Flygbolaget Wizz Air toppar återigen den så kallade "svarta listan". Arkivbild.

Resebolagen som får bottenbetyg

Flygbolaget Wizz Air hamnar för andra året i rad i topp på den föga smickrande "svarta listan". Anmälningarna mot resebolagen har också ökat hos Allmänna reklamationsnämnden, med drygt 20 procent på två år.

En gång om året presenterar tidningen Vagabond, i samarbete med Råd & Rön, en lista på de resebolag som vägrat kompensera sina kunder, trots rekommendationer från Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Det ungerska lågprisbolaget Wizz Air vägrade följa ARN:s rekommendationer i 18 fall. Tvåa på listan är Norwegian Air, som vägrat kompensera resenärer i 14 ärenden.

- Det är självklart tråkigt, men man ska tänka på att ARN inte alltid har rätt. Det finns flera fall i domstol som visat på en felaktig bedömning. Vi följer ARN:s rekommendationer i nio fall av tio, men de har ofta begränsade underlag. Det kan vara orsaker som blixtnedslag som ARN tycker befogat ersättning, där vi ser det som en extraordinär omständighet, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, kommunikationschef på Norwegian.

- Med tanke på att vi är världens sjätte största lågprisbolag så ökar möjligheterna att resenärer drabbas av förseningar och annat som gör att de söker kompensation.

Fler anmälningar

Anmälningarna till ARN som gäller resebolag har ökat med 22 procent de senaste två åren, från 2 160 fall år 2014 till 2 636 i fjol. Även på Konsumentverket har man märkt att klagomålen mot resebolagen ökar.

- Det är svårt att spekulera om varför. Men min uppfattning är att fler har fått bättre koll på sina rättigheter. Är planet mer än tre timmar försenat till slutdestinationen kan man få mellan 250 och 600 euro. Anmälningarna handlar främst om försenade eller inställda flyg, säger Maja Lindstrand, jurist på Konsumentverket.

Svarta listan domineras av lågprisbolag, men räknar man värdet av de uteblivna ersättningarna hade listan toppats av det tyska storbolaget Lufthansa.

Inställda flyg

I helgen aviserade lågprisbolaget Ryanair att man kommer att ställa in omkring 2 000 flyg under de närmaste sex veckorna, bland annat på grund av att bolagets personal behöver ta ut semester.

- Det kan bli många konsumenter som drabbas inom kort tid och då blir det ju naturliga toppar i statistiken. Drabbas man av förseningar eller inställda flyg ska man också komma ihåg att spara kvitton för matkostnader och hotell, säger Maja Lindstrand.