Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Tele2, med vd Allison Kirkby, redovisar ett vinstlyft. Arkivbild.

Tele2 öppnar för mer utdelningar

Mobiloperatören Tele2 redovisar ett vinstlyft för årets första kvartal och justerar upp sin utdelningspolicy inför samgåendet med Comhem.

Tele2, som räknar med att ha slutfört fusionen med kabel-tv-operatören Comhem under andra halvåret i år, uppdaterar i samband med en rapport för årets första kvartal sina mål för skuldsättning, utdelning och aktieåterköp.

Nettoskulden ska enligt det nya målet vara 2,5–3,0 gånger rörelseresultatet EBITDA. Detta mål ska uppfyllas genom ordinarie utdelningar på minst 80 procent av det fria kassaflödet i bolaget och därutöver extrautdelningar eller återköp av aktier.

"Baserat på denna policy förväntas det kombinerade bolaget distribuera mer än 100 procent av fritt kassaflöde till aktieägarna genom en kombination av utdelningar och aktieåterköp. Policyn har fullt stöd av såväl Tele2s som Com Hems styrelse", skriver vd Allison Kirkby i en kommentar.

Tele2 redovisar samtidigt en vinst på 800 miljoner kronor före skatt från det första kvartalet. Det kan jämföras med vinst på 678 miljoner kronor motsvarande period 2017.

Omsättningen för bolaget, som ingår i Stenbecksfären, uppgick till 6 221 miljoner kronor, jämfört med 5 945 miljoner kronor ett år tidigare.

Tele2:s rörelsevinst, enligt måttet EBITDA rensat för jämförelsestörande poster, steg med 6 procent till 1 628 miljoner kronor.